Connect with us
Publicitate

Economic

eJobs: Piaţa muncii dă semne de dezmorţire. Brașov în topul orașelor în care se fac angajări

Publicat

pe

Piaţa muncii dă primele semne de dezmorţire după o jumătate de an dificilă şi companiile au postat peste 14.000 de joburi noi doar în prima parte a lunii septembrie, numărul fiind în creştere nu doar faţă de lunile din pandemie, ci şi în comparaţie cu ianuarie, februarie şi martie, înainte de declanşarea crizei medicale, arată cifrele eJobs.

Publicitate

De asemenea, nivelul este aproape egal cu cel din septembrie 2019, atunci când companiile se luptau pentru atragerea candidaţilor.

”Luna septembrie şi, în general, lunile de toamnă sunt, în mod tradiţional, cele mai efervescente, în termeni de recrutare. Ne aşteptam, deci, să observăm o creştere în numărul de joburi, însă nu atât de mare. Nu credeam că vom ajunge să depăşim chiar şi ianuarie şi februarie, când nimeni nu anticipa venirea pandemiei, iar companiile îşi menţineau ritmul de angajări masive”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai multe joburi postate în luna septembrie au fost în Vânzări (peste 4.000 de noi locuri de muncă), următoarele domenii active fiind Transport / Distribuţie şi Administrativ / Logistică.

Publicitate

Peste 1.600 de poziţii noi s-au deschis în sectorul Medicină şi aproximativ 1.500 în Call center-e.

În ceea ce priveşte oraşele în care s-au făcut cele mai multe recrutări, Capitala se află, ca de obicei pe primul loc, la o distanţă apreciabilă de alte oraşe mari precum Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Constanţa, Iaşi sau Sibiu.

”Deşi începe să se restrângă decalajul dintre numărul de joburi disponibile şi numărul de aplicări, încă avem o disproporţie destul de mare între cele două. Cu toate acestea, începutul de lună a marcat o deblocare pe care o aştepta toată piaţa şi în special candidaţii”.

Astfel, în primele două săptămâni din septembrie au fost înregistrate 610.000 de aplicări venite din partea celor care vor să se angajeze.

”Candidaţii sunt foarte atenţi la tot ce apare nou în piaţă, urmăresc job-urile, cer feedback în urma interviurilor, aplică foarte ţintit şi pe poziţii compatibile cu profilul lor astfel încât să-şi maximizeze şansele de angajare. Cu toate acestea, avem acum de-a face cu o piaţă a angajatorilor, motiv pentru care durează poate şi de două ori mai mult decât înainte să îţi găseşti un job”, explică Bogdan Badea.

Publicitate

În acest moment, peste 25.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes