Connect with us
Publicitate

Economic

Efectele pestei porcine asupra Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, cu ferme şi la Braşov. Compania a avut cel mai slab an de la intrarea pe piață

Publicat

pe

Publicitate

DCH International S.A, compania-mamă a Premium Porc Group, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, a înregistrat anul trecut un profit de 0,2 milioane de euro, cel mai slab rezultat al companiei de la intrarea pe piața din România în urmă cu peste 15 ani. Din cauza pestei porcine africane, compania a avut costuri directe și indirecte de aproximativ 8,3 milioane EUR.

Grupul danez DCH a realizat anul trecut, prin DCH International S.A care controlează grupul de firme Premium Porc, o cifră de afaceri de 77,2 milioane EUR înainte de aplicarea ajustărilor negative de valoare pentru stocul de animale, informează compania. Rulajul a fost influențat negativ de prețurile scăzute la carnea de porc la sfârșitul anului 2020. Aceasta în contextul în care prețul mediu al cărnii de porc în 2020 a fost de 1,52 EUR pe kg viu, cu 7% mai mic decât în 2019. În plus, din cauza pestei porcine africane, compania a avut costuri directe și indirecte suplimentare în valoare de aproximativ 8,3 milioane EUR. Din cauza pestei, productivitatea a scăzut la 30 de porci produși pe scroafă.

De asemenea, ajustările negative de valoare pentru stocul de animale au fost în cuantum de -10,7 milioane EUR, ceea ce a dus la înregistrarea unei pierderi importante pentru anul  2020.

DCH International S.A.a înregistrat un profit redus considerabil, în valoare de aproximativ 0,2 milioane EUR înainte de aplicarea ajustărilor negative de valoare pentru stocul de animale. Este cel mai slab rezultat al companiei de la intrarea pe piața din România în urmă cu peste 15 ani, reflectând impactul puternic al pestei porcine africane asupra activității sale.

Publicitate

Anul trecut,compania a produs în cele 10 unități de producție ale companiei din România427.000 capete, sub capacitatea nominală a grupului, din cauza întreruperii producției la una din fermele de scroafe ca urmare a unui focar de pestă porcină africană identificat la începutul anului 2020.

„Pesta porcină africană reprezintă cea mai mare provocare în acest moment, nu doar pentru noi, ci și pentru întreaga industrie a cărnii de porc din România și din Europa. Depunem eforturi semnificative pentru a ne proteja compania, dar este o epidemie care se răspândește foarte ușor și care ne afectează nu doar direct, prin focare în ferme, dar și indirect, prin restricții de mișcare din cauza focarelor din jurul fermelor. Cu toate acestea, nu renunțăm la angajamentul nostru față de România – să producem carne de cea mai bună calitate. Doresc să le mulțumesc tuturor colegilor noștri pentru munca depusă în această perioadă”, a declarat Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group.

Consiliul de Administrație și conducerea DCH International consideră că rezultatele financiare sunt slabe, dar acceptabile, având în vedere nivelul de răspândire a acestui virus în România, precum și provocările majore impuse de gestionarea focarelor.

La începutul anului 2021, compania a fost din nou lovită de pesta porcină africană în România. Fermele afectate sunt în proces de repopulare și se așteaptă să revină la producția completă până în 2022. Prin urmare, rezultatul pentru 2021 va fi, de asemenea, afectat semnificativ de pesta porcină africană. Cu toate acestea, este de așteptat ca trendul ascendent al prețului cărnii de porc în 2021 să contribuie la atingerea unui rezultat pozitiv pentru finalul anului.

Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, deţine zece companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producţia de cereale, producţia de furaje şi creșterea de porcine. Grupul de companii Premium Porc este deţinut de către DCH International, holding danez specializat în înfiinţarea şi gestionarea producţiei de porcine la scară largă. Grupul de companii operează nouă ferme de porcine în judeţele Brăila, Brașov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea. Înființat în anul 2006, Grupul Premium Porc a avut creșteri anuale impresionante, ajungând în anul 2018 la o capacitate de producție de peste 600.000 de porci și o cifră de afaceri de aproape 70 milioane euro, relatează economica.net.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes