Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Eclipsa parţială de lună se poate observa cu ajutorul telescoapelor, în centrul Braşovului

Publicat

pe

Pe 28 octombrie, între orele 22.30 și 00.00, Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov organizează în Parcul Nicolae Titulescu, în condițiile în care cerul va fi senin, o sesiune de observații ale Lunii, cu ajutorul telescoapelor și lunetelor noastre, cu ocazia Eclipsei Parțiale de Lună.

Publicitate

În noaptea dintre sâmbătă și duminică, 28-29 octombrie, în România va avea loc o eclipsă parțială prin umbră de Lună, puțin peste 12% din discul lunar urmând să se afle în conul de umbră al Terrei. Eclipsa va începe la ora 21.01, moment în care Luna intră în conul de penumbră al Pământului, fapt ce nu aduce modificări substanțiale în ce privește luminozitatea satelitului nostru, intrarea în conul de umbră urmând să înceapă la 22.35, cu maximul „programat” la 23.14. Finalul eclipsei parțiale prin umbră va avea loc la 23.52, iar sfârșitul eclipsei, la 01.26, pe 29 octombrie.

Evenimentul este deschis publicului în mod gratuit.

Atenție, observațiile vor avea loc numai în condițiile în care cerul va fi senin!

Publicitate

Dacă vă aduceți cu voi lanterne sau „frontale”, vă recomandăm ca ele să aibă lumină roșie (obligatorie atunci când se fac observații de noapte).

Dacă vreți să aflați mai multe despre mecanismul formării eclipselor de Lună, puteți să o faceți urmărind la Planetariul Brașov, de la ora 12.00, în zilele de miercuri, vineri și duminică, spectacolul „Sistemul Solar, casa noastră”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes