Connect with us
Publicitate

Administrație

Echipamente medicale noi, la Spitalul Județean Brașov. Pentru cinci aparate, autoritățile vor plăti peste 1,4 milioane de lei

Publicat

pe

Cinci echipamente medicale de ultimă generaţie vor fi cumpărate de Consiliul Judeţean Braşov pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

În data de 8 octombrie, documentaţia de achiziţie pentru cinci loturi de aparatură spitalicească a fost publicată în sistemul electronic SEAP, iar termenul până la care operatorii economici pot depune ofertele a fost stabilit pe 9 noiembrie 2022, ora 15:00.

Administraţia judeţeană intenţionează să achiziţioneze trei aparate destinate diagnosticării pacienţilor şi două sisteme cu ajutorul cărora să fie gestionate medicamentele, respectiv probele recoltate din UPU, astfel:

  • un ecograf estimat la valoarea de 300.000 lei (fără TVA)
  • un bronhoscop rigid în valoare de maximum 190.000 lei (fără TVA)
  • un bronhoscop flexibil cu o valoare maximă de 280.000 lei (fără TVA)
  • un sistem automat tip vacuum pentru transportul tuburilor cu produse patologice recoltate în UPU, cu o valoare estimată de 300.000 lei (fără TVA)
  • un sistem de depozitare inteligentă a medicamentelor estimat la 401.500 lei (fără TVA).

Per total, aparatele şi echipamentele însumează 1.471.500 lei (fără TVA).

Publicitate

Această achiziție se realizează în cadrul proiectului „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, prin intermediul căruia Consiliul Judeţean Braşov a accesat 6.793.628,72 lei în cadrul Axei prioritare 8 a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

În urma derulării procedurilor de achiziţie a echipamentelor prevăzute în contractul de finanţare, administraţia judeţeană a realizat o economie de 1.799.174,66 lei care permite achiziţii suplimentare, astfel că perioada de implementare a proiectului a fost prelungită până la 31 decembrie 2023.

Pe baza consultărilor pe care echipa de implementare a proiectului le-a avut cu conducerea UPU de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, lista dotărilor medicale a fost suplimentată cu cele cinci echipamente menţionate, pe care medicii le-au considerat de strictă necesitate.

„Pe lângă cele 83 de echipamente medicale pe care le-am achiziţionat în cadrul proiectului, vom mai procura cinci aparate şi sisteme care vor întregi dotările noii Unităţi de Primiri Urgenţe, extinse şi modernizate, din cadrul Spitalului Judeţean. Mă bucur că putem valorifica la maximum fondurile europene pe care le-am accesat şi că reuşim să răspundem tuturor necesităţilor comunicate de personalul medical. Vă asigur că vom continua prin toate mijloacele de care dispunem să ne implicăm în tot ceea ce înseamnă modernizarea sistemului de sănătate braşovean”, declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes