Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Echipament de internet Starlink, în dotarea Serviciului Salvamont Brașov. Aparatura va oferi salvamontiștilor acces la internet în zone fără semnal

Publicat

pe

Publicitate

Serviciul Public Județean Salvamont Brașov, serviciu aflat în subordonarea Consiliului Județean Brașov, va utiliza de acum un echipament modern de conectare la internet care include un receptor de satelit, un router și un modem.

Echipamentul fost achiziționat cu sprijinul Asociației Salvatorilor Voluntari din România și le va permite salvatorilor montani să aibă acces la servicii de internet și VoIP în zonele rurale, montane sau îndepărtate, zone unde accesul la internet este limitat sau inexistent.

Echipamentul va facilita comunicarea cu dispeceratul și centrul de comandă din Brașov, iar echipele de salvare vor putea folosi rețeaua de sateliți Starlink pentru a transmite date și imagini din teren. Starlink reprezintă o rețea de sateliți de comunicații, dezvoltată de compania SpaceX și are ca scop furnizarea de conexiune la internet de înaltă viteză în orice colț al lumii.

Fiecare satelit din rețea este echipat cu un sistem de comunicații avansat, care permite conectarea la internet prin intermediul unor antene speciale instalate la utilizatori.

Publicitate

Serviciul se bazează pe o rețea de sateliți care orbitează Pământul la o altitudine relativ mică, de aproximativ 550 km. În prezent, există peste 1.500 de sateliți Starlink în orbită, iar compania SpaceX are planuri de a lansa încă mii de sateliți în viitorul apropiat.

Munca salvamontiștilor brașoveni a fost ușurată semnificativ, în ultimele luni, după ce serviciul a fost dotat și cu alte aparate de ultimă generație. Printre acestea se numără drone de ultimă generație, dotate cu camere cu termoviziune, un set de atele și o saltea, ambele dotate cu sistem vacuum, dar și un defibrilator semi-automat care este folosit în misiunile pe munte.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes