Connect with us
Publicitate

Social

După un întreg scandal în care abia s-a reuşit înscrierea Aniei Caill la Campionatul Mondial de schi alpin, sportiva oricum nu va participa

Redactia Brasov

Publicat

pe

Schioarea Coronei, Ania Caill nu poate lua startul la Campionatul Mondial de schi alpin, din cauza unor dureri de spate puternice, care au apărut în ultimele zile.

Astăzi, Ania ar fi trebuit să participe la cursa Super G, însă Ioan Achiriloaie, antrenorul Aniei Caill a declarat că este imposibil să ia startul din cauza durerilor. „Din păcate pentru noi toți, Ania nu o să ia startul la Super G. De câteva zile acuză dureri la spate. Este vorba de o durere care a apărut acum, după ce ne-am întors din România și am mers la Val di Fassa cu echipa Italiei, dar și cu mai multe echipe de Cupa Mondială. Acolo au apărut primele dureri la spate, pentru care am făcut mai multe investigații. Am colaborat în această perioadă cu doctorul federației, Dan Tănase, cu care ne-am sfătuit ce să facem și încă mai credem că mai poate fi recuperată pentru proba de coborâre, dar având în vedere că pârtia nu se află în cele mai bune condiții și nici spatele Aniei nu este în regulă, o să luăm decizia în perioada imediat următoare, în funcție de cum evoluează lucrurile. Noi nu vrem să mergem la cursele acestea doar ca să participăm, iar în condițiile date nu știu și nu cred că poate face un rezultat foarte bun. Așadar, mai stăm puțin și vedem cum se va simți”, a spus Ioan Achiriloaie.

Ania Caill a declarat la rândul ei că a încercat în această dimineață să urce pe schiuri, dar că durerile sunt insuportabile. „Viața este crudă uneori. Mi s-a blocat spatele acum câteva zile, iar de atunci am mers de două ori la o clinică sportivă pentru investigaţii și infiltrații. M-am odihnit în fiecare zi, am făcut tot ce era omenește posibil ca să fiu pregătită pentru ziua de astăzi. Dimineață m-am încălzit foarte bine, am mers pe pârtie să încerc dar din păcate durerile la spate sunt insuportabile și nu pot lua startul în competiție. Nici măcar nu am putut sta în picioare la inspecția care are loc înaintea concursului și care a durat o oră. Corpul meu pur și simplu nu mai poate, iar doctorul a insistat să îmi amintească faptul că nu sunt un robot. Cu siguranță, stresul prin care am trecut în ultima perioadă nu a ajutat deloc. Ca sportiv, te poți antrena ani de zile cât poți de bine, dar la un moment dat, corpul să cedeze. Din păcate, acest lucru mi s-a întâmplat și mie iar asta mă doare mai tare decât pot să exprim în cuvinte”, a spus Ania.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Raed Arafat: „Oamenii să nu creadă că dacă județele au ajuns pe verde nu mai trebuie să se vaccineze”

Redactia

Publicat

pe

Șeful DSU Raed Arafat a spus marți seara că România a ajuns la cel mai mic număr de pacienți la ATI din decembrie 2020 și că toate județele sunt în scenariul verde. El atrage însă atenția că acest lucru nu înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se vaccineze.

„Astăzi avem semnale bune: vedem și numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a spus Raed Arafat.

Acesta a explicat că și procentul de pozitivare la testele făcute a ajuns la 3,19%, în condițiile în care în trecut se înregistrau procente chiar și de 25 sau 26%.

Publicitate

„Ieri aveam două județe în scenariul galben, astăzi au scăzut și nu avem nicio creștere de incidență în ultimele 24 de ore. Să vedem cum evoluează pentru că au început școlile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanță s-au întors în țară, deci normal că mișcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ținem sub control chiar dacă vor fi anumite creșteri”, a mai spus șeful DSU, la Digi 24.

În opinia lui, vaccinarea este cel mai important act pentru a menține această situație și pentru a ajunge „la mai bine”.

Publicitate

Raed Arafat susține că unul dintre cele mai mari riscuri ale acestei perioade este renunțarea la vaccinare, ce s-ar putea petrece în momentul în care oamenii se relaxează, văzând că toate județele din țară au ajuns în scenariul verde.

„Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate județele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben și la roșu”, a precizat secretarul de stat.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Vreme rea până la finalul săptămânii – Ploi torențiale, vijelii și grindină

Redactia

Publicat

pe

Vremea se schimbă în toată țara, iar meteorologii anunţă că, începând de miercuri după-amiază şi până vineri seară, vor fi ploi, descărcări electrice şi vijelii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de instabilitate atmosferică în toată țara, de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei va fi Cod galben de vijelii, scrie Mediafax.

Informarea de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00.

Publicitate

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Publicitate

Alerta Cod galben a fost emisă pentru intervalul miercuri ora 16.00 – joi ora 10.00.

În Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Incidența scade la 1,27 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 1,03 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Miercuri, 12 mai, incidența la nivelul municipiului este de 1,27, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Fundata, și anume 2,72 la mie.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>