Connect with us

Social

După un întreg scandal în care abia s-a reuşit înscrierea Aniei Caill la Campionatul Mondial de schi alpin, sportiva oricum nu va participa

Redactia Brasov

Publicat

pe

Schioarea Coronei, Ania Caill nu poate lua startul la Campionatul Mondial de schi alpin, din cauza unor dureri de spate puternice, care au apărut în ultimele zile.

Publicitate

Astăzi, Ania ar fi trebuit să participe la cursa Super G, însă Ioan Achiriloaie, antrenorul Aniei Caill a declarat că este imposibil să ia startul din cauza durerilor. „Din păcate pentru noi toți, Ania nu o să ia startul la Super G. De câteva zile acuză dureri la spate. Este vorba de o durere care a apărut acum, după ce ne-am întors din România și am mers la Val di Fassa cu echipa Italiei, dar și cu mai multe echipe de Cupa Mondială. Acolo au apărut primele dureri la spate, pentru care am făcut mai multe investigații. Am colaborat în această perioadă cu doctorul federației, Dan Tănase, cu care ne-am sfătuit ce să facem și încă mai credem că mai poate fi recuperată pentru proba de coborâre, dar având în vedere că pârtia nu se află în cele mai bune condiții și nici spatele Aniei nu este în regulă, o să luăm decizia în perioada imediat următoare, în funcție de cum evoluează lucrurile. Noi nu vrem să mergem la cursele acestea doar ca să participăm, iar în condițiile date nu știu și nu cred că poate face un rezultat foarte bun. Așadar, mai stăm puțin și vedem cum se va simți”, a spus Ioan Achiriloaie.

Ania Caill a declarat la rândul ei că a încercat în această dimineață să urce pe schiuri, dar că durerile sunt insuportabile. „Viața este crudă uneori. Mi s-a blocat spatele acum câteva zile, iar de atunci am mers de două ori la o clinică sportivă pentru investigaţii și infiltrații. M-am odihnit în fiecare zi, am făcut tot ce era omenește posibil ca să fiu pregătită pentru ziua de astăzi. Dimineață m-am încălzit foarte bine, am mers pe pârtie să încerc dar din păcate durerile la spate sunt insuportabile și nu pot lua startul în competiție. Nici măcar nu am putut sta în picioare la inspecția care are loc înaintea concursului și care a durat o oră. Corpul meu pur și simplu nu mai poate, iar doctorul a insistat să îmi amintească faptul că nu sunt un robot. Cu siguranță, stresul prin care am trecut în ultima perioadă nu a ajutat deloc. Ca sportiv, te poți antrena ani de zile cât poți de bine, dar la un moment dat, corpul să cedeze. Din păcate, acest lucru mi s-a întâmplat și mie iar asta mă doare mai tare decât pot să exprim în cuvinte”, a spus Ania.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Incidența a ajuns la 4,16 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Gabriella

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,82 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Luni, 01 martie, incidența la nivelul municipiului este de 4,16, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Publicitate

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 4,75 la mie.

Totodată, în ultimele 24 ore au fost depistate 85 noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov dintre care 64 au fost din Municipiul Brașov.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult

Social

Avertismentul medicilor – Valul trei al pandemiei va afecta tinerii

Avatar

Publicat

pe

Toată lumea se pregătește pentru valul trei al pandemiei de coronavirus. Medicii avertizează că de această dată cei mai expuși vor fi tinerii, pentru că aceștia nu sunt încă vaccinați, scrie digi24.ro.

Publicitate

Radu Țincu – medic ATI la Spitalul Floreasca din București: „Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.

Publicitate

Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe.”

Publicitate
Citește mai mult

Social

FOTO / Nesimţire la cote maxime în autobuzele RATBv. Tineri surprinşi cu picioarele călare pe scaune şi „uitând” paharele de cafea în mijlocul de transport în comun

Redactia Brasov

Publicat

pe

Doi tineri din Braşov „dau exemplu” de cum se circulă cu autobuzul. Aseară, profitând că mijlocul de transport în care se aflau era destul de gol, „şi-au făcut de cap” cum au vrut ei. În timp ce au mers mai multe staţii fata şi băiatul au stat tolăniţi cu picioarele pe scaunele din faţă şi mai mult şi-au lăsat resturile alimentare pe scaune după ce au coborât.

Publicitate

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere cu care sunt dotate autobuzele RATBv.

Chiar dacă în oraş o mare parte din mijloacele de transport în comun sunt noi, dacă alegem să ne comportăm aşa, cu siguranţă nu vor ţine mult.

Publicitate

„Deși verbal ne dorim cu toții o țară și condiții ca în țările civilizate, fizic si mental suntem total pe lângă subiect. Dovadă stă în comportamentul acestor tineri din minunatul nostru oraș care probabil nu au înțeles că educația pe care o așteptăm de la semenii noștri ar trebuii mai întâi să o aplicăm pentru propriile persoane. Aseară în jurul orelor 20:30 pe Linia 6 «domnii» din imaginea atașată s-au gândit să-și marcheze ieșirea calendaristică din anotimpul rece și să pășească în prima zi de Primăvară cu încălțările curate ștergându-și pantofii de spătarele unui troleibuzului al operatorului public de transport în comun. Cei doi cetățeni  «exemplari” s-au urcat de la stația Saturn și au călătorit în condiții de «Business Class dar cu comportament Low Cost» până la stația Onix iar pentru a completa sfidarea și lipsa de respect față de ceilalți cetățeni ai frumoasei noastre urbe și-au «uitat» și paharele de la cafea pe scaunele mijlocului de transport în comun. Pe acesta cale le transmitem tuturor brașovenilor că acesta este un deosebit exemplu de ,«AȘA NU».

Vă aducem la cunoștință că personalul Operatorului Public De Transport în Comun se întâlnește destul de des cu astfel de situații denigrante iar dacă li se atrage atenția «zmeilor» conducătorii auto sunt amenințați, scuipați sau chiar bruscați!!!”, ne-au transmis reprezentanţii RATBv.

Publicitate

 

 

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>