Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / După trei săptămâni, cadavrul Silviei, alpinista din Braşov care a murit în Bucegi, a fost recuperat de Salvamont cu ajutorul unui elicopter

Publicitate

Publicat

pe

Salvamontiştii din Buşteni a anunţat în sfârşit au reuşit să recupereze trupul neînsufleţit al alpinistei braşovence Silvia Murgescu. Operaţiunea a avut în sfârşit succes, asta după alte două încercări care au avut loc în zilele trecute. Cadavrul tinerei a fost extras din prăpastie cu ajutorul unui troliu lansat de un elicopter.

Publicitate

La operaţiune au participat trei salvamontişti din Buşteni, Sergiu Frusinoiu, Claudiu Vasilescu şi Ştefan Petruţ, ajutaţi de echipajul elicopterului. Doi dintre salvatorii montani au rămas în prăpastie, în locul unde s-a aflat cadavrul Silviei. Aceştia urmează să fie recuperaţi tot de elicopter în scurt timp. Elicopteerul a plecat spre Ghimbav pentru a alimenta.

Cadavrul alpinistei a fost transportat la IML Ploieşti pentru efectuarea necropsiei.

Silvia Murgescu a murit în data de 12 ianuarie 2022, pe un traseu de căţărare – Albişoara Gemenelor – din zona Vf. Caraiman. Cadavul ei nu a putut fi extras până acum din cauza vremii nefavorabile.

Publicitate
elicopter silvia

elicopter silvia

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes