Connect with us
Publicitate

Social

După tragediile de la Matei Balș și Piatra Neamț, CJ Brașov vrea să construiască o scară de incendiu și un nou corp de clădire la Spitalul de Copii

Publicat

pe

Avocatul Poporului a scris, miercuri, 10 februarie, ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să urgenteze măsurile de siguranță la incendii pentru spitalele din județul Brașov. Apărărorii i-au semnalat că se încalcă dreptul la sănătate, iar riscul producerii unei tragedii de proporții, precum cea de la Piatra-Neamț sau Matei Balș este iminent. Mai multe detalii puteți citi aici.

Publicitate

În acest context, conform Registrului de Urbanism al Primăriei Brașov vedem și primele reacții din partea Consiliului Județean Brașov.

Pe data de 17.02.2021 s-a emis un certificat de urbanism (CU) care are ca scop obținerea autorizației de construire pentru amenajarea unei scări de incendiu la clădirile C5 și/sau C6 ale Spitalului Clinic De Urgență Pentru Copii Brașov.

Conform datelor ANCPI, printre clădirile menționate în CU se află chiar corpul principal al Spitalului Clinic de Copii, astfel, în urma finalizării construcției scării de urgență, spitalul va fi dotat un element vital de salvarea în caz de incediu.

C6 – Spitalul Clinci de Urgență Pentru Copii

Sperăm ca autoritățile să nu se oprească aici și să continue investițiile în siguranța la incendii pentru a reduce riscul unei tragedii de proporții.

Publicitate

Mai mult, conform aceluiași registru, în data de 15.02.2021 Consiliul Județean a obținut un alt certificat de urbanism care are ca scop întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea unui nou corp de clădire în care se va înființa o secție de infecțioase. Clădirea va fi cu regim de înalțime subsol, parter, plus două etaje.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes