Connect with us
Publicitate

Eveniment

După tragedia de la Ungra, în care două feţiţe au murit după ce au fost spălate pe cap cu Tomoxan, părintele lor vrea să-şi pună capăt zilelor. Bunica: „Tatăl vrea să se spânzure”

Publicat

pe

Tragedie în comuna ungra din judeţul Braşov. Doi copii au murit şi altul e în stare foarte gravă, după ce mama a încercat să-i scape de păduchi spălându-i cu o substanţă toxică folosită împotriva râiei. Mama copiilor şi bunica au ajuns şi ele la spital, cu intoxicaţie, după ce au inhalat substanţa extrem de periculoasă.

Publicitate

Tatăl celor trei copii lucra cu ziua la oi, aşa că atunci când familia s-a umplut de păduchi, a făcut rost de Tomaxan, o soluţie extrem de toxică folosită la spălatul oilor. Ieri, în jurul orei 11, mama s-a apucat să-i spele pe copii cu această substanţă.

„L-a cumpărat de la farmacie, să scape de păduchi.” spune Elena Bartoş, bunica copiilor

„Au venit părinţii cu copiii în braţe. Copiii erau în stop cardio-respirator. Faptul că au fost în mediu închis, iar copiii erau cu părul ud, îmbibat în soluţie, a contat enorm, din păcate.”, săune Elena Năpar de la Ambulanţa Rupea.

Publicitate

Timp de o oră au încercat medicii să resusciteze două dintre fetiţe, fără succes. Au declarat decesul copiilor de 7 şi 9 ani chiar în faţa casei lor din comuna Ungra, judeţul Braşov. A treia fetiţă, aflată în stare gravă, a fost dusă la Spitalul Judeţean Mureş cu un elicopter SMURD.

„E în stare gravă, în stop cardio-respirator resuscitat, în momentul acesta este în Terapie Intensivă. Starea ei este foarte gravă, iar prognosticul este rezervat. Probabil că nu a fost diluată soluția aceea și total nepotrivită pentru păduchii omului.”, spune Liliana Ciobanu, UPU SMURD Târgu-Mureş:

Bunica a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a fost transportată şi ea de un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean Braşov.

„Bunica era conştientă, dar cu dificultate respiratorie.”, spune Elena Năpar, de la Ambulanţa Rupea.

Mama copiilor a ajuns la spitalul din Rupea, în stare de şoc.

Publicitate

„Tatăl vrea să se spânzure. Mama e în comă, a greşit. A fost o greşeală. Ea nu şi-a dat seama ce face.”, spune Elena Bartoş, bunica copiilor.

„Mama şi tata conştienţi, disperaţi. Nu şi-au dat seama.”, spune Elena Năpar, de la Ambulanţa Rupea.

După ce s-a simţit mai bine, mama copiilor a fost preluată de Poliţie. Ambii părinţi au fost duşi la audieri, relaterază observatornews.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes