Connect with us
Publicitate

Economic

După scumpire, biletele la transportul în comun din Braşov au ajuns să aibă cel mai ridicat preţ din ţară. Abonamentul este cel mai ieftin din România

Publicat

pe

Timișoara și Brașov sunt orașele din România cu cele mai scumpe bilete de transport, de 4 lei, în timp ce în Constanța, Iași, Ploiești și Galați costul biletelor este cel mai mic, de 2,5 lei, arată o analiză a platformei Picodi.com.

 

În ceea ce privește abonamentele lunare, cetățenii din Cluj și București trebuie să plătească cel mai mare preț – 177 lei, respectiv 140 lei. Cel mai ieftin abonament lunar poate fi găsit în Oradea și Brașov (80 lei).

Analiștii Picodi.com au verificat tarifele de transport public din 45 de orașe din întreaga lume și au comparat cheltuielile de transport cu salariile medii locale. În cadrul studiului, au fost analizate mai îndeaproape prețurile unui singur bilet, precum și abonamentele lunare, care permit călătorii nelimitate în interiorul orașului.

Potrivit clasamentului, Luxemburg, Tallinn și Valletta sunt orașele în care transportul public este complet gratuit pentru cetățeni.

Publicitate

Printre alte orașe din clasamentul Picodi, cele mai scumpe bilete simple se găsesc în Londra (4,85 euro), Zurich (4,44 euro) și Oslo (3,65 euro). Pe de altă parte, cele mai mari prețuri pentru abonamentele lunare sunt plătite de cetățenii din Londra (253 de euro), Melbourne (178 de euro) și Dublin (155 de euro). Ca și comparație, un abonament lunar în București costă doar 31 de euro.

Clasamentul Picodi arată că cel mai puțin favorabil raport se regăsește în São Paulo, unde accesul lunar la toate mijloacele de transport în comun din oraș costă 14,3% din salariul mediu. Locurile doi și trei în ceea ce privește costurile sunt împărțite de Istanbul și Londra (7,5%, respectiv 7,4%).

În acest clasament, București se undeva pe la mijloc – un abonament pentru 30 de zile costă 140 lei, ceea ce reprezintă doar 3% din salariul mediu net din București. Acest rezultat este similar cu ratele din Stockholm, Atena (3% fiecare), Paris (3,1%).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes