Connect with us
Publicitate

Social

După puternicul incendiu de la piaţa de haine second hand din Bartolomeu, ITM Brașov face controale pentru a preveni astfel de evenimente

Publicat

pe

Inspectorii de muncă din Brașov au început o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate cerințele pentru protecția și securitatea angajaților care pot fi expuși la riscuri de explozii și incendii în timpul programului de lucru.

Riscurile de explozie şi incendiu pot să apară în toate activitățile în care sunt implicate substanțe inflamabile, fiind afectate, practic, toate ramurile economiei.

“Întrucât exploziile şi incendiile pot provoca pierderi umane, daune materiale și au un impact deosebit de grav asupra mediului înconjurător, evaluarea riscului de explozie şi incendiu și stabilirea măsurilor adecvate de reducere a acestora la nivele acceptabile, capătă o importanță deosebită pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor. Rezultatele controalelor efectuate de către inspectorii de muncă în anii anteriori, precum și evenimentele care au avut loc în ultima perioadă, au evidenţiat faptul că, în activităţile mai sus amintite, au fost constatate o serie de deficiențe referitoare la sănătatea şi securitatea lucrătorilor, aceştia putând fi expuși riscurilor de explozie şi incendiu”, a precizat Dan Suciu, inspectorul șef adjunct al ITM Brașov, pentru Radio România Braşov FM.

Acțiunea de conștientizare și informare a ITM Brașov va avea loc în perioada 23 mai – 31 august și se adresează tuturor angajaților, atât din sectorul public, cât și din cel privat.

Publicitate

Vă reamintim că vineri piaţa de haine second hand din Bartolomeu a fost cuprinsă de flăcări şi un puternic incendiu a portnit în zonă. Mai bine de 7 ore 100 de pompieri s-au luptat cu flăcările. Intervenția a fost extrem de dificilă pentru că vâlvătaia s-a extins pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, iar zeci de tarabe din tablă unde erau depozitate tone întregi de haine și încălțăminte la mâna a doua au fost puse la pământ. Conform ISU Braşov, incendiul ar fi pornit de la o ţigară aprinsă aruncată aiurea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes