Connect with us
Publicitate

Eveniment

După o plângere făcută de Agent Green, judecătoria a obligat procurorii să reia ancheta într-un dosar ce vizează exploata ilegală a pădurilor virgine în Munţii Făgăraş. Iniţial procuratura a decis neînceperea urmăririi penale

Publicat

pe

Publicitate

Magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea obligă procurorii să reia ancheta într-un dosar care vizează firma unui cetăţean german care ar exploata ilegal păduri virgine în Munţii Făgăraş. Plângerea a fost făcută de Agent Green, care afirmă că obţinerea documentaţiei de la Agenţia de Protecţia Mediului s-a făcut cu acte false care aparţin altei firme cu nume asemănător.

”Agent Green a câştigat astăzi un proces inedit împotriva procurorilor de la Vâlcea care au refuzat să ancheteze firma unui cetăţean german care deţine un SRL în România şi păduri virgine în munţii Făgăraş pe care le taie cu încălcarea legii. Judecătoria Râmnicu-Vâlcea a decis astăzi în favoarea Agent Green şi obligă procurorii să reia ancheta pornind de la sesizarea penală a ecologiştilor”, a transmis, joi, Agent Green.

Reprezentanţii organizaţiei au precizat, pentru News.ro, că plângerea penală a fost făcută în 2020 şi vizează comiterea mai multor infracţiuni, inclusiv cea de fals, întrucât avizele de la Agenţia de Protecţia Mediului au fost obţinute cu documente false, care aparţin unei societăţi comerciale cu nume asemănător, dar care face exploataţii forestiere în zone care nu sunt încadrate ca păduri virgine.

Procurorii au decis că nu se impune începerea urmării penale, iar în martie 2021 Agent Green a contestat ordonanţa de clasare.

Decizia de joi a magistraţilor de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea desfiinţează soluţia atacată şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală.

Publicitate

”Respinge excepţia inadmisibilităţii plângerii faţă de lipsa calităţii procesuale active a petentei. În temeiul dispoziţiilor art.341 alin.(6) lit. b) din Codul de procedură penală, admite plângerea formulată de petenta Asociaţia Agent Green, împotriva soluţiei dispusă prin ordonanţa din data de 03.03.2021 şi menţinută prin ordonanţa nr. 77/II/2/2021 din dosarul nr. 4699/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, desfiinţează soluţia atacată şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală”, se arată în decizia magistraţilor.

Sentinţa este definitivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes