Connect with us
Publicitate

Economic

După noua variantă de traseu, pe Autostrada Braşov – Comarnic se va circula cu 80 km/oră

Publicat

pe

Publicitate
Noua variantă de traseu propusă de proiectantul Autostrăzii Ploiești – Brașov se încadrează în bugetul alocat de patru miliarde de euro și vizează porțiunea de la Comarnic la Brașov, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR. De asemenea, viteza de proiectare pentru autostrada montană a fost redusă la 80 km/oră.

„În 9 – 10 martie 2023 și 17 martie 2023 reprezentanții CNAIR și Consitrans au realizat vizite în amplasament pentru noua variantă de traseu propusă (pentru care a fost redusă viteza de proiectare la 80 km/h)”, au precizat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit economica.net.

Aceștia au mai spus că în data de 21 martie 2023 a fost organizată o ședință de lucru la sediul CNAIR la care au participat reprezentanți ai CNAIR, MTI și Consitrans. „Ca urmare a ședinței s-a stabilit ca Prestatorul să întocmească documentația AMC 1 în cadrul căreia se vor analiza 3 variante de traseu (varianta îmbunătățită studiată la SF –ul din 2006, varianta preferată din AMC 1 inițial și varianta cu 80 km/h). Prestatorul a comunicat faptul că estimează o perioadă de 2,5 luni pentru finalizarea și transmiterea documentației”, au mai transmis reprezentanții CNAIR.

Anterior, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu declara că proiectantul Consitrans urma să prezinte o variantă optimizată de traseu pentru Autostrada Ploiești – Brașov până la sfârșitul lunii aprilie. Acesta mai anticipa că studiul de fezabilitate va fi aprobat anul viitor și se declara încrezător că cea mai așteptată autostradă din România va fi construită în „timpul vieții noastre”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes