Connect with us
Publicitate

Entertainment

După Massif, Brașovul va fi și gazda festivalului de muzică electronică Electric Castle. Unde va avea loc evenimentul

Publicat

pe

Încet, dar sigur Brașovul pare că devine o atracție pentru organizatorii de festivaluri internaționale de muzică. După ce creatorii Untold au anunțat realizarea evenimentului Massif în Poiana Brașov, un alt mare festival va ajunge în orașul de la poalele Tâmpei.

Publicitate

Festivalul de muzică electronică Electric Castle ar putea avea loc pe fosta platformă industrială Rulmentul, care acum este în paragină. Acolo autoritățile vor să facă investiții uriașe pentru a readuce la viață zona care vreme de zeci de ani a stat abandonată. Astăzi, consilierii locali au votat pentru crearea unui parteneriat între municipalitate și compania care se va ocupa de organizarea evenimentului.

,,Fosta platformă industrială Rulmentul va însemna în anii următori cea mai importantă reconversie urbană a orașului nostru. În acest moment sunt finalizate 5 dintre cele 6 studii necesare pentru a putea demara tema de concurs pentru viitorul parc și celelalte funcțiuni pe care le va avea această zonă. Faptul că, alături de partenerii de la Electric Castle, putem să redăm comunității mult mai repede o parte din spațiul de acolo este o mare oportunitate pentru comunitatea locală. Totodată, cu această ocazie, testăm și potențialul de reconversie pe care îl are spațiul, iar beneficiile economice și de imagine pe care le va avea Brașovul odată ce acest superbrand va veni în oraș sunt incontestabile. Vreau să îi asigur pe rezidenții cartierului Tractorul și pe cei din Sânpetru că vom lucra îndeaproape cu organizatorii, astfel încât în zilele de festival circulația să nu fie îngreunată, iar poluarea fonică să nu existe”, a declarat primarul Allen Coliban.

Organizatorii spun că Electric Castle ar putea dura trei zile, iar concertele de muzică electronică se vor desfășura simultan pe trei scene diferite. Printre artiștii care ar putea cânta în fața miilor de spectatori se numără Fatboy Slim, Nina Kraviz, Olof Dreijer, Dax J, I Hate Models, Francois X, Amelie Lens, Bicep, Anastasia Kristensen, Mind Against, Kobosil, Joyhauser, Farrago, YokoO, Terry Francis sau Anna Wall. În toată perioada festivalului, petrecăreții ar putea să ia parte la workshop-uri culturale, expoziții, activități de agrement și sportive, dar s-ar putea delecta și cu mâncăruri delicioase la streetfood.

Publicitate

Echipa care organizează de 8 ani festivalul Electric Castle de la Bonțida vor să de a da o viață nouă unui loc abandonat, iar pentru asta vin cu câteva propuneri:

  • curățarea unei părți din zona industrială abandonată care va fi oferită, în sfârșit, publicului;
  • punerea în valoare a istoriei industriale a locului și demararea unui program de conservare și de educare;
  • plasarea Brașovului pe harta festivalurilor internaționale, domeniu cu potențial imens de promovare pentru oraș.

„Electric Castle este un festival de muzică care a pus în centrul său și pe harta emoțională a tinerilor din România un castel aflat în ruină. Cu fiecare ediție de festival, din 2013 încoace, Castelul Banffy din Bonțida și-a recuperat integritatea și faima. Același lucru vrem să realizăm și la Brașov: să readucem un obiectiv important al patrimoniului industrial național în viața comunității, prin mijloace artistice. Să ajutăm Rulmentul să facă tranziția de la industrie grea la industrii creative și să ajutăm Brașovul să devină o destinație internațională de entertainment și cultură”, a declarat Mihai Păun, directorul festivalului Electric Castle.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes