Connect with us
Publicitate

Eveniment

După gripa aviară de la ferma de curcani din Codlea, Primăria Făgăraş anunţă că a fost găsită şi la ciori. Sfaturi pentru a evita problemele

Publicat

pe

Publicitate

În urma confirmării Gripei Aviare, Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Primăria Făgăraş a informat că a fost depistat virusul și la păsări sălbatice din genul „Corvus corax-corb”, motiv pentru care instituţia îi roagă pe făgărăşeni să ia măsuri suplimentare de prevenție privind contactul cu păsările sălbatice:

  • Evitarea oricărui contact cu păsările sălbatice indiferent de specie;
  • Evitarea oricărui contact cu păsări sălbatice găsite bolnave sau moarte;
  • Anunțarea imediată a autorităților în situația în care sunt observate păsări bolnave sau moarte: ULS Primărie, DSVSA Brașov sau medicul veterinar;
  • Cadavrele păsărilor sălbatice vor fi ambalate în condiții de siguranță și vor fi dirijate către laboratorul DSVSA Brașov. Aruncarea acestora la rampele de gunoi sau în alte zone este interzisă. De asemenea, nu este recomandată nici îngroparea, cadavrele fiind trimise obligatoriu la laborator pentru analize.

Orice aspect deosebit observat în legătură cu starea de sănătate a păsărilor din gospodării, sau din mediul silvatic, se va anunța la DSVSA Brașov tel: 0268440257 sau email [email protected].

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes