Connect with us
Publicitate

Social

După furtuni violente în toată țara, România va fi lovită de un val de caniculă. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius, spun meteorologii

Publicat

pe

Vremea din România trece de la o extremă la alta. După o perioadă cu ploi abundente, furtuni și instabilitate atmosferică accentuată, meteorologii spun că urmează un val de caniculă cu temperaturi care vor depăși 35 de grade Celsius.

Publicitate

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că este posibil să ne confruntăm cu căldura exagerată după 19-20 iunie, atunci când vom avea parte de temperaturi severe.

Conform impact.ro, în săptămâna, 20-27 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cât despre ploi, ANM anunță cantități de precipitații deficitare în toate zonele țării, în special în cele sud-vestice și la munte.

Procesul de încălzire va continua și în săptămâna 27 iunie -4 iulie, când temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Luna iulie va continua cu temperaturi peste normalul acestei perioade, în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nord- vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Publicitate

Potrivit prognozei ANM, în următoarele două săptămâni, temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius în toate regiunile țării, cu o singură excepție: Dobrogea, unde maximele nu vor trece peste valoarea de 29 de grade Celsius.

La munte, temperaturile vor fi în creștere ușoară. Media regională a maximelor va urca de la 14 de grade, spre 22 de grade, iar cea a minimelor de la 5 la 12 grade. În restul intervalului, vor fi doar variații termice ușoare, mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 21 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 11 – 12 grade.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes