Administrație
După explozia din Beirut autoritățile române au descoperit o cantitate aproape de 10 ori mai mare de azotat de amoniu în portul Constanța

Aproape 26.000 tone de azotat de amoniu sunt depozitatea în portul din Constanța, cea mai mare cantitate aflându-se în zona de nord. Administrația Porturilor Maritime (APM) atrage atenția că toți operatorii care manipulează substanțe periculoase trebuie să aibă un plan de securitate aprobat de ISU, anunţă stiri.tvr.ro.
Potrivit AFP, cantitatea depozitată care a explodat în Beirut a fost de DOAR 2.750 de tone.
„Toți operatorii care manipulează mărfuri periculoase în portul Constanța, categorie în care se încadrează și azotatul de amoniu, au obligația întocmirii unui plan de măsuri de securitate aprobat de ISU privind manipularea, depozitarea și transportul acestor tipuri de mărfuri”, a transmis, joi, APM.
Așadar, azotatul de amoniu, care este folosit în industria producerii de îngrășăminte chimice, trebuie, ferit de materiale incompatibile (combustibili, lubrifianți, pulberi metalice).
„În prezent, avem în evidențele CN Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța 5 operatori care efectuează operațiuni de încărcare / descărcare și depozitare temporară a acestui tip de marfă. Acest tip de marfă este stocat în magazii specializate certificate în acest sens de ISU. Astăzi, 13 august 2020, sunt stocate 25.952 tone azotat de amoniu în portul Constanța”, potrivit sursei citate.
Astfel, 4.908 tone de azotat de amoniu sunt depozitate în magazii certificate la Schenker (Constanța Sud) și urmează sa plece în următoarele două săptămâni în tranzit în Ungaria.
Cea mai mare cantitate fiind 17.521 tone de azotat de amoniu sunt depozitate în magazii certificate la Chimpex, iar 3.523 tone de azotat de amoniu sunt depozitate la Midia Internațional (în zona Midia a portului Constanța).
De la începutul anului până în prezent, s-au operat în portul Constanța 87.292 tone azotat de amoniu la navele maritime și fluviale, o cantitate normală și medie în raport cu cantitățile operate în ultimii cinci ani, potrivit sursei.
„Toți operatorii ce au operat acest tip de marfă îndeplinesc condițiile de siguranță impuse, conform ISU. Ultima navă cu azotat de amoniu a fost operată în data de 17 iulie 2020”, a mai anunțat Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA.
Săptămâna trecută, din păcate, 158 de persoane au murit, iar alte 6.000 au fost rănite în explozia produsă în zona portuară din Beirut. 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe în urma deflagraţiei, iar daunele sunt estimate la 15 miliarde de dolari (12,7 miliarde de euro).
foto: economica.net
-
Evenimentacum 3 zile
VIDEO / Parcul fotovoltaic al lui Călin Donca, din Săcele, nu ar fi racordat la rețeaua publică. Milionarul le promitea investitorilor săi câștiguri fabuloase, chiar dacă panourile solare nu funcționau. Printre păgubiți ar fi și cunoscutul influencer român, Dorian Popa
-
Turismacum 3 zile
O nouă destinaţie turistică de vis, de pe Aeroportul Braşov, cu avion charter. Agenţiile de turism au pus deja biletele în vânzare: zbor şi cazare all-inclusive la hotel de 5 stele
-
Economicacum 3 zile
VIDEO / Un antreprenor din Braşov vrea să facă locuinţe din polistiren, la nici 10.000 de euro. Adrian Trăsnea şi-a prezentat proiectul inedit la Imperiul Leilor
-
Evenimentacum 3 zile
VIDEO / Ce posta braşoveanul Călin Donca cu câteva ore înainte de a fi arestat de DIICOT: „Dacă faci o școală sa devii milionar, o faci degeaba”
-
Fapt diversacum 3 zile
O tânără din Braşov care iubeşte natura şi practică un stil de viață ecologic a postat pe Facebook un anunţ cum că e în căutarea unei case pentru a ajuta în gospodărie şi a avea grijă de copii. Primul comentariu: „Vrei să fii soția mea?”
-
Economicacum 3 zile
Veşti proaste pentru studenţii care stau la cămin, în Braşov. Universitatea Transilvania a mărit taxa de cazare
-
Evenimentacum 3 zile
FOTO / Apel al poliţiştilor braşoveni! Se caută o femeie care a furat pensia unei bătrâne din bancomant. Banii au fost eliberaţi de ATM după ce pensionara a plecat de lână el
-
Evenimentacum 24 de ore
„Milionarul de carton”. Așa îl denumesc cunoscuții pe omul de afaceri din Brașov, Călin Donca. Apropiații spun că imaginea familistului convins și a afaceristului prosper ar fi doar de fațadă