Connect with us
Publicitate

Administrație

După explozia din Beirut autoritățile române au descoperit o cantitate aproape de 10 ori mai mare de azotat de amoniu în portul Constanța

Publicat

pe

Aproape 26.000 tone de azotat de amoniu sunt depozitatea în portul din Constanța, cea mai mare cantitate aflându-se în zona de nord. Administrația Porturilor Maritime (APM) atrage atenția că toți operatorii care manipulează substanțe periculoase trebuie să aibă un plan de securitate aprobat de ISU, anunţă stiri.tvr.ro. 

Publicitate

Potrivit AFP, cantitatea depozitată care a explodat în Beirut a fost de DOAR 2.750 de tone.

„Toți operatorii care manipulează mărfuri periculoase în portul Constanța, categorie în care se încadrează și azotatul de amoniu, au obligația întocmirii unui plan de măsuri de securitate aprobat de ISU privind manipularea, depozitarea și transportul acestor tipuri de mărfuri”, a transmis, joi, APM.

Așadar, azotatul de amoniu, care este folosit în industria producerii de îngrășăminte chimice, trebuie, ferit de materiale incompatibile (combustibili, lubrifianți, pulberi metalice).

Publicitate

„În prezent, avem în evidențele CN Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța 5 operatori care efectuează operațiuni de încărcare / descărcare și depozitare temporară a acestui tip de marfă. Acest tip de marfă este stocat în magazii specializate certificate în acest sens de ISU. Astăzi, 13 august 2020, sunt stocate 25.952 tone azotat de amoniu în portul Constanța”, potrivit sursei citate.

Astfel, 4.908 tone de azotat de amoniu sunt depozitate în magazii certificate la Schenker (Constanța Sud) și urmează sa plece în următoarele două săptămâni în tranzit în Ungaria.

Cea mai mare cantitate fiind 17.521 tone de azotat de amoniu sunt depozitate în magazii certificate la Chimpex, iar 3.523 tone de azotat de amoniu sunt depozitate la Midia Internațional (în zona Midia a portului Constanța).

De la începutul anului până în prezent, s-au operat în portul Constanța 87.292 tone azotat de amoniu la navele maritime și fluviale, o cantitate normală și medie în raport cu cantitățile operate în ultimii cinci ani, potrivit sursei.

„Toți operatorii ce au operat acest tip de marfă îndeplinesc condițiile de siguranță impuse, conform ISU. Ultima navă cu azotat de amoniu a fost operată în data de 17 iulie 2020”, a mai anunțat Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA.

Publicitate

Săptămâna trecută, din păcate, 158 de persoane au murit, iar alte 6.000 au fost rănite în explozia produsă în zona portuară din Beirut. 300.000 de oameni au rămas fără  locuinţe în urma deflagraţiei, iar daunele sunt estimate la 15 miliarde de dolari (12,7 miliarde de euro).

foto: economica.net

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes