Connect with us
Publicitate

Economic

După ce hotelul Capitol va trece sub brandul Mercure, şi Aro Palace ar putea trece sub un brand internaţional

Publicat

pe

Hotelul Capitol, controlat de compania din Braşov Aro Palace, va trece sub brandul Mercure, din portofoliul Accor, şi se va redeschide la finalul anului 2025 după un amplu proces de renovare, a cărui valoare va fi de 11 milioane euro.

Publicitate

Călin Ile, preşedintele consiliului de administraţie al Aro Palace, com­panie controlată de Transilvania Investments, spune că odată cu în­che­ierea parteneriatului dintre com­panie şi Accor pentru afilierea hotelului Capitol sub brandul Mer­cure, se va lua în calcul, pe viitor, şi trecerea hotelului Aro Palace sub un brand internaţional, transmite zf.ro.

„Noi deja am început să gândim care va fi viitorul hotelului Aro Pa­lace, aici avem două aripi, una veche istorică şi aripa nouă, pentru ambele gândim investiţii pe termen mediu şi nu excludem opţiunea de afiliere, dar pentru asta vom demara un proces de selecţie, vom pune în balanţă toa­te avantajele. E aproape sigur că pen­tru Aro Palace vom dori păstra­rea numelui pentru că e o compo­nentă prea adânc înrădăcinată în istoria Braşovului şi în istoria hote­lieră din România“, spune pentru ZF Călin Ile.

Compania hotelieră a încheiat un parteneriat cu Accor pentru afilierea hotelului Capitol sub brandul inter­na­ţional Mercure, din portofoliul lanţului hotelier internaţional. Hote­lul ar urma să treacă printr-un proces amplu de renovare, lucrările urmând a fi demarate la începutul anului vii­tor, iar redeschiderea hotelului este programată la finalul anului 2025.

Publicitate

Discuţiile pentru afilierea hote­lu­lui la un brand internaţional au fost purtate cu mai multe lanţuri hoteli­ere, susţine Călin Ile, pe masă fiind puse şi ofertele celor de la IHG şi Marriott.

„S-au făcut studii de piaţă în sen­sul acesta, care au arătat că pen­tru pia­ţa Braşovului este nevoie de exis­tenţa unui hotel afiliat în categoria asta de clasificare. Am plecat de la necesităţile pieţei, am plecat de la posibilităţile noastre de a ne adapta şi de la o raţiune financiară, afiliere ne aduce beneficii în primul rând nouă ca proprietari. Credem că afilierea aduce beneficii nouă ca investitori şi pieţei prin apariţia acestui produs credibil“, este de părere Călin Ile.

El susţine că odată cu redeschi­derea hotelului, unitatea va putea acomoda toate tipurile de turişti, de la grupuri, turişti individuali şi până la oameni de afaceri şi evenimente. Cu toate acestea, potenţialul turistic al Braşovului este în zona turiştilor individuali, datorită componentei de destinaţie turistică a oraşului.

În anii următori, compania Aro-Palace se va concentra pe cele două hoteluri, Aro Palace şi Capitol, în timp ce hotelul Coroana-Postăvarul a fost scos la vânzare în schimbul sumei de 9 milioane euro, deşi valoarea iniţială, anunţată la începutul acestui an era de 8,4 milioane euro. Călin Ile susţine că valoarea a crescut odată cu interesul tot mai mare din partea investitorilor.

„Încă de la prima ieşire am avut mai multe solicitări. Prima intenţie de comercializare a fost refăcută datorită unor repoziţionări în cadrul principalilor acţionari, ţinându-se cont de cererea existentă s-a ajuns la a se solicita un preţ mai mare, pe care sperăm să îl fructificăm. Avem deja cereri depuse, comisia de analiză a ofertelor se va întâlni pe 6 iulie, în cel mult o săptămână se va decide“, explică el.

Publicitate

Totodată, compania a vândut restaurantul Panoramic de pe muntele Tâmpa din Braşov companiei hoteliere ANA Hotels, controlată de George Copos. Tranzacţia a fost încheiată la finalul anului trecut. Aro Palace a tot încercat să vândă restaurantul Panoramic, care stă închis de câţiva ani, iar preţul cerut iniţial de companie a fost de peste 1 mil. euro. Negocierile dintre George Copos şi Aro Palace au început în urmă cu câţiva ani, însă cele două părţi nu s-au înţeles până la finalul anului trecut, când au bătut palma.

Călin Ile spune că deja are discuţii cu cele mai mari agenţii de turism de incoming din România pentru a încheia parteneriate în vederea aducerii turiştilor străini în România, în special în Braşov.

Mai mult, deschiderea aeroportului din Braşov, deşi există o serie de probleme cu privire la acest terminal, ar putea creşte numărului de turişti străini ajunşi în oraşul de sub Tâmpa.

„Existenţa aeroportului reprezintă o componentă necesară dar nu suficientă pentru succesul destinaţiei Braşov. Fără aeroport e greu să treci la nivelul următor de destinaţie care să aducă turism internaţional şi turism de evenimente internaţionale. Este vitală existenţa aeroportului şi cred că în scurt timp el va intra pe piaţă şi va reuşi să aducă acea creştere semnificativă, aici se mai adaugă şi Sala Polivalentă, care va contribui la creşterea numărului de evenimente din oraş„, spune Călin Ile.

Preşedintele consiliului de administraţie al Aro-Palace spune că îşi doreşte ca compania să redevină liderul pieţei hoteliere din Braşov. Pentru anul acesta, Călin Ile estimează o creştere cu 40% a veniturilor companiei, care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 25,8 milioane lei. Primele şase luni ale acestui an au adus un grad mediu de ocupare de circa 60% pentru hotelul Aro Palace.

„Rezultatul pe aceste şase luni se bazează, în principal, pe reluarea evenimentelor, au fost foarte multe evenimente în special de business, şi pe acest segment de corporate care e o piaţă tradiţională pentru Aro. Însă, pe perioada de vară, acest flux de business cade şi atunci ne vom axa mai degrabă pe turişti individuali sau grupuri, urmând ca din toamnă să ne reluăm orientarea spre corporate şi evenimente. Va trebui să găsim un mix între cele două segmente în aşa fel încât să creştem gradul de ocupare şi să mărim veniturile“, mai spune Călin Ile.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes