Connect with us
Publicitate

Economic

După ce a pierdut în instanţă Cetăţuia de pe dealul Straja, Aro Palace a dat în judecată Statul Român pentru a primi contravaloarea edificiului. Compania vrea 3,3 milioane de euro

Publicat

pe

După ce a pierdut dreptul de proprietate asupra Cetăţuii Braşovului, în urma unor procese care au durat 7 ani, Aro Palace încearcă acum să obţină o decizie din partea instanţei prin care Statul Român sau Municipiul Braşov să fie obligate să plătească societăţii comerciale contravaloarea imobilului, anunță BZB.ro.

Publicitate

Dosarul a fost deschis de Aro Palace la Tribunalul Braşov în luna noiembrie a anului trecut, iar primul termen stabilit de instanţă este 9 aprilie 2024.

Juriştii Primăriei Braşov au explicat marţi, 30 ianuarie, în şedinţa Comisiei Juridice din Consiliul Local Braşov (Comisia nr. 5) că prin acest proces, Aro Palace va solicita obligarea Statului Român plătească contravaloarea Cetăţuii.

„Având în vedere că Cetăţuia a trecut în proprietatea Municipiului Braşov, printr-o hotărâre de Guvern, Statul Român a depus o cerere reconvenţională prin care solicită ca, în cazul în care instanţa emite o decizie favorabilă reclamantului (SC Aro Palace SA, n.r.), suma să fie plătită de Primăria Braşov. Suma solicitată de Aro Palace este de 3.300.000 euro (16.398.690 lei, la cursul de 4,9693 lei pentru un euro)”, au precizat reprezentanţii Serviciului Juridic al Primăriei.

Publicitate

Aceştia au spus că pentru acest proces este nevoie de contractarea serviciilor de asistenţă juridică, având vedere complexitatea cauzei, dar şi numărul mare de dosare instrumentate în prezent de juriştii Primăriei Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostolescu Cezar

    31 ianuarie, 2024 at 3:21 pm

    Nu credeți ca este cazul sa precizați CINE este madame ARO ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes