Connect with us
Publicitate

Social

După ce a luat 4,90 la examenul de titularizare, un profesor de sport din Brașov amenință că va da în judecată Inspectoratul Școlar: „Merg până la Haga”

Publicat

pe

Un profesor de sport din Brașov aduce acuzații Inspectoratului Școlar Județean din cauza notei pe care a primit-o la examenul de titularizare. În urma probei teoretice susținute în vară tânărul, care este și fost sportiv de performanță, a obținut nota 4,90, după contestație, anunță jurnaliștii libertatea.ro.

Inițial, bărbatul fusese notat cu 4,80, iar după contestație comisia i-a mai acordat o zecime la rezultatul final. Profesorul de sport, care a vrut să-și păstreze anonimatul, spune că este extrem de nemulțumit de această notă și vrea să ceară în instanță recorectarea lucrării sale.

„Înainte cu o săptămână am dat și definitivatul unde am luat 8,80. Din aceeași materie am învățat și după părerea mea, examenul a fost și mai greu. Eu așteptam între 8 și 9 fiindcă știu cum m-am pregătit, ce am scris și cum am atins subiectele. Calculând în cele mai drastice moduri, tot nu aveau cum să iau nota asta”, a declarat cadrul didactic pentru libertatea.ro.

Disperarea tânărului este cu atât mai mare cu cât se plânge că nu își poate găsi nici măcar un post de suplinitor, cu așa o notă. Pentru un job temporar în învățământ, candidații trebuie să obțină minimum nota 5, iar în cazul titularizării profesorii trebuie să ia la examen cel puțin nota 7.

Publicitate

„Mă gândesc ce face un tânăr care poate are un credit, o rată. Se angajează curier, cu toate studiile pe care le are. Eu am învățat tot anul, am sacrificat altele, știind că vin aceste examene”, a mai spus cadrul didactic.

Deși a cerut explicații de la conducerea Inspectoratulul Școlar Județean Brașov, bărbatul nu a primit niciun răspuns până acum. Problema majoră este că după contestații, singura soluție a candidaților nemulțumiți este acționarea în judecată.

„Cer în instanță să mi se recorecteze lucrarea cu barem deschis. Nu să mi se schimbe nota, dar să-mi corecteze lucrarea cineva care nu este adormit de sistem, să vedem ce se va întâmplat. Știu exact care vor și consecințele dacă va fi nota peste 5 sau peste 7. Merg până la Haga (oraș olandez în care se află Curtea Penală Internațională)”, a spus profesorul de sport, pentru aceeași sursă.

Până acum, conducerea IȘJ Brașov nu a făcut nicio declarație în legătură cu acest subiect.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes