Connect with us
Publicitate

Social

După ce a fost testat de COVID tot personalul creșelor din Brașov, acestea se redeschid de mâine

Publicat

pe

Publicitate

Începând de miercuri, 9 decembrie, toate cele 8 creșe din municipiul Brașov își vor relua activitatea. Programul de funcționare al creșelor va fi de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00. În ultimele zile s-a făcut curățenia și dezinfecția tuturor spațiilor interioare din cele 8 creșe, astfel că acestea sunt pregătite pentru începerea activității.
În cursul zilelor de luni și marți, 7-8 decembrie, cei 194 de angajați care își desfășoară activitatea în creșe au fost testați, prin utilizarea testelor rapide antigen. Rezultatele testelor au fost negative pentru toți angajații. Testele rapide antigen oferă rezultate în maxim 15 minute și au o acuratețe de peste 95%.
După începerea activității, în cazul în care vor fi angajați care au simptome specifice infecției cu COVI-19, aceștia vor fi izolați și li se va face testarea antigen. Pe toată perioada activității, angajații vor purta măști de protecție, indiferent dacă intră sau nu în contact direct cu copiii.
Vă reamintim că în cursul zilei de vineri, viceprimarul Flavia Boghiu a solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) redeschiderea creșelor din municipiul Brașov, începând cu data de 9 decembrie, în urma discuțiilor cu reprezentanții Serviciului de Administrare Creșe, dar și cu cei ai SVSU și ai Direcției de Asistență Socială. După ce a obținut acordul Grupului de suport tehnic pentru asistență medicală de urgență în caz de epidemii, CLSU a aprobat propunerea viceprimarului.
Începând de mâine, se vor putea întoarce la creșă toți cei 514 copii înregistrați la 27 octombrie, ultima dată în care creșele au fost deschise.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes