Connect with us

Administrație

După ce a candidat fără succes pentru un post de deputat de Braşov din partea PMP, Robert Turcescu se reapucă de presă

Redactia Brasov

Publicat

pe

După 5 ani de politică, dintre care 4 ani ca deputat, Robert Turcescu (45 de ani) revine în presă! El va fi „coordonator la «Evenimentul zilei», unde va avea și o emisiune în cadrul proiectului EVZ TV”, a anunțat Capital.ro, publicație care are același proprietar ca și Evz.ro: Dan Andronic (condamnat recent la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Ferma Băneasa”).

Publicitate

„După o semnificativă incursiune în politică, jurnalistul Robert Turcescu se întoarce în presă. Celebrul prezentator va fi coordonator la Evenimentul zilei, unde va avea și o emisiune în cadrul proiectului EVZ TV”, a scris Capital.ro, sub semnătura redactorului-șef al publicației tabloide, Valentin Vioreanu.

Anunțul nu precizează concret ce înseamnă „coordonator la «Evenimentul zilei»”. Ediția tipărită a dispărut de un an, iar site-ul Evz.ro are director (Dan Andronic), redactor-șef (Simona Ionescu) și redactor-șef adjunct (Mirel Curea).

Publicitate

Mult mai clară e misiunea lui Turcescu la EVZ TV, „unde va avea și o emisiune”. Fostul deputat s-a branduit ca om de televiziune, prin emisiunile pe care le-a realizat la Realitatea TV și B1 TV.

„Ce revenire! După ce nu a mai prins loc în Parlament, Robert Turcescu se întoarce în presă. Se întâmplă la aproximativ 7 ani de când a recunoscut că a fost ofițer acoperit”, notează Paginademedia.ro.

Publicitate

Trecerea lui Robert Turcescu din presă în politică a fost precedată, în 2014, de un episod care a făcut multă vâlvă. Jurnalistul s-a „detonat” în direct la B1 TV, dar nu în emisiunea lui, ci în cea a Sorinei Matei. Turcescu a spus atunci că a fost locotenent-colonel sub acoperire și că a venit vremea „să se elibereze”, să dea jos „rucsacul plin cu pietre” pe care-l purta în spate de mulți ani.

Turcescu a intrat în politică la un an și jumătate de la autodenunțul făcut în direct la B1 TV. După episodul din 2014, Turcescu a lucrat pentru o perioadă la EVZ (în 2015) și a lansat o efemeră televiziune online (Unde TV).

La alegerile locale din 2016, Robert Turcescu a candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). S-a clasat pe locul 4, cu 6,46% din voturi, după Gabriela Firea – PSD (42,97%), Nicușor Dan – USB (30,52%) și Cătălin Predoiu – PNL (11,18%).

Publicitate

Pe 9 iunie 2016 a fost ales vicepreședinte al PMP și desemnat președinte interimar al PMP București, funcție pe care a deținut-o până la 9 august, când a fost înlocuit de Valeriu Steriu (plecat ulterior la PSD).

Turcescu a fost deputat de Constanța, în legislatura 2016-2020 tot, din partea PMP, singurul partid din scurta sa carieră de politician.

Anul trecut, Robert Turcescu a candidat, fără succes, la președinția Consiliului Județean Dâmbovița (locul 4, cu 3,07%) și pentru un nou mandat de deputat, la alegerile parlamentare, în circumscrpția Brașov (PMP – pe locul 7, cu 3,48%).

Robert Turcescu  a fost realizator al emisiunii radio „România în direct” (Europa FM), al talk-show-urilor „100%” (Realitatea TV) și „Sub semnul întrebării” (B1 TV).

De-a lungul vremii, a publicat articole în „Evenimentul zilei”, „Cotidianul”, „Dilema” și „Dilema veche”.

La „Evenimentul zilei” a mai lucrat în perioada 1997-2003, când director era Cornel Nistorescu.

În 2009, Robert Turcescu a fost „arbitrul” confruntării finale televizate dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană. A fost o emisiune istorică, preluată în direct de mai multe televiziuni, cu o audiență totală uriașă. Emisiunea în care Băsescu  (actual europarlamentar din partea PMP) l-a încolțit pe Geoană (actual secretar general adjunct al NATO) cu „vizita la Vîntu”. Acel episod l-a ajutat pe Băsescu să recupereze cele 7-8 procente care-l despărțeau de Geoană și să câștige la limită (50,34% – 49,66%) cel de-al doilea mandat prezidențial al său, scriu cei de la ziaristii.com.

Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Alexandru spune:

  Mai bine s-ar apuca de aplu!

 • Administrație

  Încep lucrările de reabilitare a Drumului Judeţean 132, dintre Ruprea şi limita cu judeţul Harghita

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Joi, 4 martie, a avut loc predarea amplasamentului în vederea realizării proiectului de refacere a Drumului Judeţean 132, unul dintre cele mai importante obiective de investiţii pe care Consiliul Judeţean Braşov le realizează în zona Rupea.

  „Reabilităm complet încă un drum județean. Am predat ieri, la Homorod, amplasamentul pentru proiectul «Reabilitare DJ 132 Rupea – Homorod – Mercheasa – Jimbor – limită județ Harghita km 0+000 – 18+250». Au fost prezenţi reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov, cei ai constructorului – Viarom Construct SRL, ai firmei care asigură dirigenţia de şantier, ai proiectanţilor şi reţeliştilor: Distrigaz, Transgaz, Compania Apa, Electrica şi Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

  Publicitate

  Valoarea totală a contractului este de 58.605.269 lei. În termen de 18 luni, antreprenorul va reface structura rutieră a drumului interjudeţean DJ 132 pe o lungime de 18,161 km, cu tot ceea ce înseamnă carosabil, acostamente, drumuri laterale, trotuare şi amenajare alveole pentru staţii de transport public.

  Finanțarea lucrărilor de realizare a acestui proiect extrem de necesar localităților din zona Rupea este asigurată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

  Publicitate

  Amintim că în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Braşov din luna februarie au fost aprobaţi noii indicatori tehnico-economici ai acestei investiţii. Valoarea proiectului de reabilitare este de 66.129.000 lei (cu TVA), din care 32.773.000 lei reprezintă finanţarea obţinută de judeţul Braşov prin PNDL, iar restul de 33.353.000 lei înseamnă cofinanţarea Consiliului Judeţean. Noua valoare aprobată de CJ este cu aproximativ 7,5 milioane de lei mai mică faţă de cea pe care tot plenul Consiliului Judeţean a stabilit-o în anul 2020. Diferenţa a fost făcută în urma desfăşurării achiziţiei pentru execuţia proiectului.

  Citește mai mult

  Administrație

  Ministrul Drulă: Pentru autostrada Brașov – București a rămas studiul de fezabilitate din 2005. A fost semnat contractul de proiectare

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarant, joi seara, că încă din primele zile de mandat s-a interesat de proiectul privind construcția autostrăzii București – Brașov și că a aflat că pentru aceasta nu s-a mai făcut un studiu de fezabilitate din anul 2005. În data de 12 februarie a fost semnat contractul de proiectare pentru aceasta șosea de mare viteză.

  „Am început primele zile din mandat cu autostrada București – Brașov. Am spus că a fost campionat de studii de fezebilitate. Or fi fost în general în România. Din păcate, pe această autostradă ultimul studiu de fezabilitate datează din 2005. Este un studiu mai sumar. A rămas studiul de fezabilitate din 2005 pentru că de atunci au fost foarte multe încercări de parteneriat public privat. Câte doi – trei ani proiectul a fost blocat inclusiv în discursul public al decidentilor zilei”, a declarat Catalin Drula, la Digi 24, joi seara.

  Publicitate

  Ministrul Transporturilor a adăugat că s-a semnat contractul de proiectare pentru segmentul de autostrada București – Brașov.

  „Acum chiar am făcut un pas concret, pe 12 februarie a fost semnat contractul de proiectare al autostrăzii, asta înseamnă că vom avea toată partea din spate, viaducte, tuneluri, vom avea efectiv proiectul lor, așa cum faci proiectul unei case. Și apoi putem căuta un constructor. În momentul de față această muncă nu a fost făcută și dacă nu a fost făcută nu poți trimite un excavator direct în teren”, a declarat Drulă.

  Publicitate

  Întrebat când vor începe lucrările, Drulă a declarat că numai proiectarea durează doi ani și jumătate.

  „Proiectantului care începe contractul semnat pe 12 februarie i-am cerut să livreze zonele critice cum ar fi centura Comarnic, zona de la Ploiești, mai repede decât termenele contractuale. Termenele contractuale, din păcate, sunt destul de mari. E vorba de doi ani, doi ani și jumătate, un contract licitat înainte de mandatul meu”, a mai declarat Drulă.

  Citește mai mult

  Administrație

  USR PLUS propune ca parlamentarii care vor vota la dublu să piardă peste 80% din indemnizaţie

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  După ce ieri senatorul brașovean Irineu Dărău a suprins mai mulți deputați din formațiunile AUR și PSD când votau la „dublu”, USR PLUS a depus proiecte pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor, astfel încât parlamentarii care votează „dublu” să fie sancţionaţi disciplinar prin pierderea a peste 80% din indemnizaţie.

  Potrivit unui comunicat al USR transmis joi AGERPRES, proiectele au fost depuse „ca urmare a votului cu mai multe cartele identificat de senatorii şi deputaţii USR PLUS în timpul dezbaterilor pe tema bugetului de stat pe 2021 (…), astfel încât furtul la vot să fie sancţionat”.

  Publicitate

  „Nu e normal ca, în România, un student care copiază să fie exmatriculat, dar un parlamentar care votează fals în numele colegului absent să nu suporte drept consecinţe decât ‘avertisment scris’, aşa cum prevede acum Statutul comun al deputaţilor şi senatorilor şi Regulamentele Camerelor. Noi, grupul USR PLUS, susţinem că parlamentarii ar trebui să fie ţinuţi la un standard mai înalt de respect faţă de lege, pentru că aici e izvorul ei, şi să aibă un cod de conduită demn de mandatul primit, aşa că propunem să fie prevăzute consecinţe directe, de micşorare a indemnizaţiei până la nivelul salariului minim”, a declarat deputatul USR PLUS Oana Ţoiu.

  Alianţa USR PLUS consideră că „furtul la vot în Parlament nu trebuie să scape nepedepsit”.

  Publicitate

  „De aceea, parlamentarii USR PLUS au depus un proiect de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor în sensul sancţionării disciplinare a celor care nu înţeleg că o funcţie de demnitate publică de un asemenea nivel implică integritate şi respect faţă de alegătorii care i-au trimis în Parlament. Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancţionaţi cu reţinerea pe o lună a sumei reprezentând diferenţa între indemnizaţia brută şi valoarea salariului minim brut pe ţară. Adică, vor pierde peste 80% din indemnizaţie! De asemenea, votul viciat prin exprimarea unui vot dublu se va anula”, se mai arată în comunicat.

  Proiectele de modificare a Regulamentelor Camerelor prevăd explicit, pe lângă sancţiunea cu reducerea indemnizaţiei, că „este interzisă utilizarea cardului de vot de către o altă persoană”.

  „Pentru noi, o Românie fără hoţie nu este un slogan. Iar demersurile pentru atingerea acestui obiectiv nu pot ocoli Parlamentul!”, menţionează sursa citată.

  Citește mai mult
  Publicitate

  De Interes

  >