Connect with us
Publicitate

Administrație

După ce a candidat fără succes pentru un post de deputat de Braşov din partea PMP, Robert Turcescu se reapucă de presă

Publicat

pe

Publicitate

După 5 ani de politică, dintre care 4 ani ca deputat, Robert Turcescu (45 de ani) revine în presă! El va fi „coordonator la «Evenimentul zilei», unde va avea și o emisiune în cadrul proiectului EVZ TV”, a anunțat Capital.ro, publicație care are același proprietar ca și Evz.ro: Dan Andronic (condamnat recent la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Ferma Băneasa”).

„După o semnificativă incursiune în politică, jurnalistul Robert Turcescu se întoarce în presă. Celebrul prezentator va fi coordonator la Evenimentul zilei, unde va avea și o emisiune în cadrul proiectului EVZ TV”, a scris Capital.ro, sub semnătura redactorului-șef al publicației tabloide, Valentin Vioreanu.

Anunțul nu precizează concret ce înseamnă „coordonator la «Evenimentul zilei»”. Ediția tipărită a dispărut de un an, iar site-ul Evz.ro are director (Dan Andronic), redactor-șef (Simona Ionescu) și redactor-șef adjunct (Mirel Curea).

Mult mai clară e misiunea lui Turcescu la EVZ TV, „unde va avea și o emisiune”. Fostul deputat s-a branduit ca om de televiziune, prin emisiunile pe care le-a realizat la Realitatea TV și B1 TV.

Publicitate

„Ce revenire! După ce nu a mai prins loc în Parlament, Robert Turcescu se întoarce în presă. Se întâmplă la aproximativ 7 ani de când a recunoscut că a fost ofițer acoperit”, notează Paginademedia.ro.

Trecerea lui Robert Turcescu din presă în politică a fost precedată, în 2014, de un episod care a făcut multă vâlvă. Jurnalistul s-a „detonat” în direct la B1 TV, dar nu în emisiunea lui, ci în cea a Sorinei Matei. Turcescu a spus atunci că a fost locotenent-colonel sub acoperire și că a venit vremea „să se elibereze”, să dea jos „rucsacul plin cu pietre” pe care-l purta în spate de mulți ani.

Turcescu a intrat în politică la un an și jumătate de la autodenunțul făcut în direct la B1 TV. După episodul din 2014, Turcescu a lucrat pentru o perioadă la EVZ (în 2015) și a lansat o efemeră televiziune online (Unde TV).

La alegerile locale din 2016, Robert Turcescu a candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). S-a clasat pe locul 4, cu 6,46% din voturi, după Gabriela Firea – PSD (42,97%), Nicușor Dan – USB (30,52%) și Cătălin Predoiu – PNL (11,18%).

Pe 9 iunie 2016 a fost ales vicepreședinte al PMP și desemnat președinte interimar al PMP București, funcție pe care a deținut-o până la 9 august, când a fost înlocuit de Valeriu Steriu (plecat ulterior la PSD).

Turcescu a fost deputat de Constanța, în legislatura 2016-2020 tot, din partea PMP, singurul partid din scurta sa carieră de politician.

Anul trecut, Robert Turcescu a candidat, fără succes, la președinția Consiliului Județean Dâmbovița (locul 4, cu 3,07%) și pentru un nou mandat de deputat, la alegerile parlamentare, în circumscrpția Brașov (PMP – pe locul 7, cu 3,48%).

Robert Turcescu  a fost realizator al emisiunii radio „România în direct” (Europa FM), al talk-show-urilor „100%” (Realitatea TV) și „Sub semnul întrebării” (B1 TV).

De-a lungul vremii, a publicat articole în „Evenimentul zilei”, „Cotidianul”, „Dilema” și „Dilema veche”.

La „Evenimentul zilei” a mai lucrat în perioada 1997-2003, când director era Cornel Nistorescu.

În 2009, Robert Turcescu a fost „arbitrul” confruntării finale televizate dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană. A fost o emisiune istorică, preluată în direct de mai multe televiziuni, cu o audiență totală uriașă. Emisiunea în care Băsescu  (actual europarlamentar din partea PMP) l-a încolțit pe Geoană (actual secretar general adjunct al NATO) cu „vizita la Vîntu”. Acel episod l-a ajutat pe Băsescu să recupereze cele 7-8 procente care-l despărțeau de Geoană și să câștige la limită (50,34% – 49,66%) cel de-al doilea mandat prezidențial al său, scriu cei de la ziaristii.com.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    21 ianuarie, 2021 at 10:18 am

    Mai bine s-ar apuca de aplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes