Connect with us
Publicitate

Administrație

După autobuzele electrice și cele 51 de troleibuze ale RATBV au parcurs peste 2 milioane de kilometri pe străzile din Brașov

Publicat

pe

Investițiile făcute în schimbarea vehiculelor de transport în comun din Brașov pare că dau rezultate în ceea ce privește reducerea poluării din oraș. După ce autobuzele electrice au depășit pragul de 2 milioane de kilometri, acum și cele 51 de troleibuze ale RATBV au trecut de acest prag.

Publicitate

Autoritățile spun că acest lucru a însemnat o reducere de aproximativ 3.345 de tone de dioxid de carbon (CO2), 75 de tone de oxizi de azot (NOx), 31 de tone de monoxid de carbon (CO), 10 tone de hidrocarburi și 1,5 tone de particule în suspensie, în special praf (PM 2,5; PM 10 etc.). Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor.

„Nu ne oprim aici. Anul acesta vom avea studiul de oportunitate pentru achiziția de noi mijloace de transport, autobuze și troleibuze, din fonduri nerambursabile. În ceea ce privește transportul metropolitan feroviar, trenurile metropolitane, avem deja studiile care ne permit achiziția de mijloace de transport, de material rulant, și săptămâna aceasta vom semna contractul de finanțare pentru studiul de fezabilitate pentru etapa a doua. Este un studiu de fezabilitate de 15 milioane de lei, din fonduri nerambursabile, care ne va permite să extindem actuala infrastructură feroviară și să o mai modernizăm și să o optimizăm pentru operarea acestor trenuri metropolitane. Brașovul arată din ce în ce mai bine din punctul de vedere al transportului public și vă invit și pe voi să testați acest lucru. Doar așa, pe termen mediu și lung, vom avea o calitate a aerului mai bună și un oraș mai prietenos cu mediul, un oraș mai prietenos și cu cetățenii săi“, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

În acest moment cele 51 de troleibuze marca Solaris, circulă pe liniile 1, 2, 3, 6, 7, 8, 10, 31, 33.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes