Connect with us
Publicitate

Economic

După 13 ani în Olanda, doi soți s-au întors acasă și au deschis o afacere la Bran. În atelierul lor s-au produs anul acesta jucării din lemn în valoare de 1 mil. lei. Produsele lor ajung în SUA, Australia sau Indonezia

Publicat

pe

Vitalie Bumbu, un antreprenor de peste Prut, s-a întors în România după mai bine de zece ani petrecuţi în Olanda, cu gândul de a fonda o afacere proprie. Având experienţă ca tâmplar şi beneficiind şi de experienţa de pictoriţă a soţiei lui, cei doi au deschis un atelier de jucării din lemn în satul Bran din judeţul Braşov, la poalele munţilor Bucegi, scrie Ziarul Financiar.

Publicitate
video

„Suntem doi români de peste Prut, care şi-au făcut studiile la ASE, în Bucureşti, şi care, după facultate, au hotărât să-şi în­cerce forţele într-o ţară străină. Amsterdam a fost ca­sa noas­tră pentru 13 ani. În­torşi în România, într-o zi, căutând să cum­părăm o ju­cărie pen­tru ziua de naş­te­re a unui copil la care era in­vi­tată şi fetiţa noas­tră, am dat de jucăriile unui renumit brand german, care ne-au încân­tat. Aşa că, rapid, ne-am gândit la un ate­lier propriu de jucării din lemn“, îşi aminteşte Vitalie Bumbu.

Rolurile sunt clar stabilite în familie, astfel că Vitalie Bumbu se implică în partea teh­nică, management şi marketing, în vreme ce soţia lui reprezintă latura artistică. Amândoi sunt economişti de profesie, dar cel mai mare bagaj de experienţă l-au căpătat în alte sfere de activitate. În Olanda, Vitalie Bumbu a făcut restaurări de faţade şi elemente din lemn ale clădirilor vechi din Amsterdam şi împrejurimi.

„Investiţia noastră a fost de aproximativ 290.000 de euro. Am accesat şi fonduri eu­ro­pe­ne, în valoare de 190.000 de euro. Imple­mentarea proiectului am început-o în 2016, construcţia şi achiziţia utilajelor a durat doi ani, iar în noiembrie 2018 am produs prima serie de jucării“, a povestit antre­pre­norul la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.Anul acesta, brandul Bumbu Toys a ieşit pe pieţele externe, unde cererile au crescut brusc, ceea ce a dus la dublarea personalului, astfel că în atelierul din Bran lucrează acum zece angajaţi. Zi de zi, produc circa 200 de jucării de dimensiuni mici şi zece case de dimensiuni mai mari. Cele mai accesibile piese costă 17 lei, iar preţurile pot ajunge la 1.500 de lei, pentru casele mai mari, care se pot demonta.

„În perioada aceasta sunt foarte căutate jucăriile cu tematică de Crăciun, dar şi cele care reprezintă pomi, animale.“

La export, jucăriile pleacă în Australia, Statele Unite ale Americii, Indonezia, Olanda, Singapore, pieţe în care familia Bumbu colaborează cu distribuitori. În România, prezenţa este mai redusă, dar în curs de dezvoltare. În 2019, Bumbu Toys a adus o cifră de afaceri de aproximativ 950.000 de lei, iar în 2020 nivelul de 1 milion de lei a fost deja depăşit.

„Pentru 2021, ne-am planificat o creştere a cifrei de afaceri cu cel puţin 20%“, spune Vitalie Bumbu.

Cele mai accesibile jucării costă 17 lei, iar preţurile pot ajunge la 1.500 de lei, pentru casele mai mari, care se pot demonta.

Publicitate

sursa ZF.ro, foto ZF.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes