Connect with us
Publicitate

Social

DSP și CJSU: restaurantele și cafenelele din Brașov nu sunt surse de infectare cu noul coronavirus

Publicat

pe

Prefectul Mihai Cătălin Văsii și directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Asociației „Breasla Cârciumarilor Brașoveni”, urmare a solicitării acesteia de a participa la ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Publicitate

Părțile au convenit că Asociația „Breasla Cârciumarilor Brașoveni” va putea participa la ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în calitate de invitat, atunci când ordinea de zi a acestora o va impune.
În cursul discuțiilor, prefectul Mihai Cătălin Văsii a declarat că din analizele efectuate de Direcția de Sănătate Publică Brașov și prezentate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a reieșit faptul că restaurantele și cafenelele din Brașov nu au fost identificate drept surse directe de infectare cu noul coronavirus și, în consecință, nu au fost considerate factori de risc.

În acest context, prefectul județului Brașov a mulțumit reprezentanților domeniului HoReCa pentru modul în care au înțeles să respecte regulile de protecție sanitară impuse cu scopul de a preveni și limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Reprezentanții Asociației „Breasla Cârciumarilor Brașoveni” au adus în discuție posibilitatea introducerii obligativității de a se purta masca de protecție în toate spațiile publice, atât interioare, cât și exterioare, precum și găsirea unei modalități de a se limita numărul maxim de clienți permis simultan în interiorul unei unități de alimentație publică.

Publicitate

„Sunt propuneri pe care le avem și noi în analiză, ca și altele, precum limitarea și mai mult a numărului de participanți la petrecerile care se fac în diverse ocazii, dar abordarea noastră a fost să acționăm gradual și să ne menținem în zona în care putem avea o capacitate de control măcar acceptabilă, suficiente instrumente de a veghea la respectarea măsurilor și de a pedepsi încălcarea lor.

Nu dorim să impunem restricții doar de dragul restricțiilor și să blocăm activități economice.
Orice măsură restrictivă trebuie să își arate eficiența în lupta cu pandemia, altfel o luăm degeaba. De aceea, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu acționăm decât după ce analizăm foarte bine situațiile și punem în balanță efectele pozitive și negative ale fiecărei decizii asupra comunității”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.
Directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, a explicat faptul că evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus în municipiul și județul Brașov este determinată de transmitere comunitară, ceea ce face mai dificil de gestionat situația și a avertizat că urmează o perioadă și mai dificilă; de aceea și instituțiile publice, și cei din domeniul privat trebuie să ia măsuri suplimentare și să colaboreze cât mai eficient.
În finalul întâlnirii, s-a convenit ca Asociația „Breasla Cârciumarilor Brașoveni”
să elaboreze un set de propuneri în privința modului prin care se pot reduce riscurile de contaminare în domeniul HoReCa, propuneri care să fie analizate atât de DSP, cât și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Radu

    13 octombrie, 2020 at 3:05 pm

    Daca avem transmitere comunitară nu e grav???daca avem rata peste 1,5 la mie nu trebuie luate măsuri?
    Voi ce gestionați?ca nu inteleg…alte localități au luat măsuri la depășirea pragului de 1,5 la mie…voi ce naiba mai așteptați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes