Connect with us
Publicitate

Social

DSP Braşov: „Medicii din spitalele COVID au consultat opinia pacienților internați și doar un număr restrâns a decis să se externeze”

Publicat

pe

Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov a luat act cu îngrijorare de decizia Curții Constituționale a României prin care s-a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor privind reforma în domeniul sănătății din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/ 2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, care determină suspendarea temporară a măsurilor de izolare la domiciliu și carantinare.

DSP Braşov menționează că în acest moment, prin ordin al Centrului Național pentru Coordonare și Conducere a intervenției se suspendă temporar măsura izolării la domiciliu/ carantinării instituționalizate pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020.

Contextul epidemiologic nu s-a schimbat, iar transmiterea comunitară este extinsă. Recomandarea medicală de izolare la domiciliu timp de 14 zile, în caz de contact cu caz confirmat sau la întoarcere dintr-o țară considerată cu risc epidemiologic de transmitere a bolii crescut, se menține.

Persoanele care aleg să nu respecte această recomandare vor fi informate asupra riscurilor personale și asupra celor ce pot apărea în comunitate și vor semna pentru asumarea măsurilor de protecție pe care trebuie să le întreprindă.

Publicitate

Având în vedere că decizia Curții Constituționale extinde ideea de “privare de libertate” și asupra internării în spitale, DSP Braşov menționează că la internarea în spital pacienții semnează un consimțământ informat asumat și că internarea nu s-a produs ca un act forțat. În continuare, decizia oricărei persoane de a fi externată sau de a nu fi internată, în baza prevederilor deciziei Curții Constituționale, se va face la cererea acesteia, după o informare prealabilă asupra riscurilor la care se expune atât la nivel personal cât și la nivel de comunitate.

În acest moment medicii din spitalele COVID au consultat opinia pacienților internați și doar un număr restrâns a decis să se externeze în baza acestei recomandări, restul asumându-și decizia de a rămâne sub supraveghere și tratament și exprimând încrederea în personalul medical.

În continuare corpul medical brașovean este la datorie. Întreg personalul medical implicat în acțiuni curative și preventive își pune cele mai actuale cunoștințe și energia în sprijinul cetățenilor.

DSP îşi exprimă încrederea că populația va alege calea cea mai bună, care să vină în sprijinul protejării propriei sănătăți dar și a celor din jur.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes