Connect with us
Publicitate

Eveniment

DSP Braşov, după ce într-o tabără din Bran mai mulţi copii au avut simptome de toxiinfecţie alimentară de la crenvuşti: „S-a recomandat închiderea taberei”

Publicat

pe

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov efectuează o anchetă după ce 8 copii au ajuns, joi, la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, survenite după ce au luat micul dejun la Bran.

Publicitate

Crenvurştii din meniu le-ar fi cauzat probleme celor mici, aceştia plângându-se că ar fi avut un aspect modificat, a precizat vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Anca Bâtiu.

Conform acesteia, cei 8 copii făceau parte dintr-un grup de 150 de persoane, de la o şcoală din Galaţi, sosit în excursie la Braşov.

„Au servit micul dejun şi au plecat spre Sibiu. Pe drum, au avut simptomatologie digestivă 8 dintre ei. Cel mai apropiat spital era la Făgăraş, unde au fost duşi cu ambulanţele. Şapte dintre ei au rămas acolo, unul a fost transferat la Braşov, având o condiţie medicală cronică – diabet. Starea lor medicală este bună, s-a ameliorat şi astăzi (vineri – n.r.) vor fi externaţi”, a precizat Bâtiu.

Publicitate

Ea a adăugat că s-a recomandat închiderea taberei unde au fost cazaţi copiii.

„Ancheta este în desfăşurare. Au fost aplicate sancţiuni atât unităţii de cazare, cât şi unităţii de alimentaţie publică, unde masa se asigura printr-o unitate de catering. De asemenea, s-a recomandat închiderea taberei. (…) Alimentul incriminat ca având modificări organoleptice au fost crenvurştii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Este al doilea caz de toxiinfecţie alimentară gravă la copii la o tabără din zonă. La sfârşitul lunii iunie, 50 de copii, aflaţi în tabără la Fundata, au ajuns la spital după ce au servit masa în complexul hotelier unde era organizată tabăra. La acel moment, activitatea restaurantului unde au mâncat copiii a fost suspendată temporar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes