Connect with us
Publicitate

Eveniment

DSP Braşov anunţă stingerea epidemiei de Norovirus de la Râşnov: „Probele de apă recoltate sunt negative”

Publicat

pe

Publicitate

De la începutul lunii august nu au mai fost înregistrate cazuri de boală diareică acută (BDA) peste nivelul așteptat de îmbolnăvire sezoniera (estivala) de BDA, la nivelul orașului Râșnov. În total au fost înregistrate in focarul din orașul Râșnov  un număr de 352 de cazuri de BDA in perioada 19-30 iulie 2021.

În cadrul investigării epidemiologice DSPJ Brașov a colaborat cu medicii de familie din orașul Râșnov si cu unitatile sanitare cu paturi din judet. Au fost recoltate probe de apa si probe biologice (materii fecale) de la cazurile simptomatice.

Probele de apă recoltate din reţeaua centralizata a oraşului Râşnov analizate dpdv bacteriologic se incadrează în valorile de referinţă din legislaţia sanitară în vigoare iar dpdv virusologic pentru Norovirus sunt negative.

Probele de materii fecale recoltate de la unele cazuri simptomatice au identificat prezenta Norovirusului (aceeaşi tulpină circulantă la cazurile pozitive investigate).

Publicitate

În acest moment nu poate fi stabilita o legatură de cauzalitate între apă şi izbucnirea focarului de BDA din oraşul Râşnov.

Direcţia de Sănătate Publică Braşov menţine în continuare în supraveghere cazurile de BDA din oraşul Râşnov şi din judeţul Braşov şi recomandă respectarea regulilor generale de igienă pentru sezonul cald.: spălarea mâinilor, fierberea apei, spălarea fructelor și a legumelor sub jet continuu de apa, consumul de alimente preparate termic și dezinfecția suprafețelor din baie și bucătărie cu soluții clorinate. De asemenea, recomandam achiziționarea alimentelor din unitati autorizate, cu evitarea comercianților  neautorizați, mai ales a celor care vând produse la marginea drumului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes