Connect with us
Publicitate

Administrație

DSP Braşov a propus carantinarea comunei Comăna. Localitatea are cea mai mare rată de incidenţă a cazurilor de Covid din judeţul Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Prefectului județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat în această dimineață o ședință în format restrâns pentru discutarea situației epidemiologice din comuna Comana.

Publicitate

Directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau a prezentat analiza de risc a comunei Comăna, din care a reieșit că trendul cazurilor de COVID-19 este în creștere, gradul de conformare a populației la măsurile de protecție sanitară este scăzut, iar persoanele simptomatice, precum și contacții direcți ai cazurilor confirmate refuză testarea, deși DSP a trimis teste la medicul de familie din comună.

Având în vedere rezultatul analizei, din care a reieșit că riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, DSP Brașov a transmis, după terminarea ședinței, către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile propunerea de instituire a carantinei zonale în unitatea administrativ-teritorială Comana.

Au participat subprefecții Izabella Agnes Ambrus și Codruț Bucur, directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, chestor de Poliție Valentin Flucuș, inspectorul-șef al ISU Brașov, col. Lucian Marciu, prim-adjunctul inspectorului-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean, lt. col. Gheorghiță Stelian Trotuș, și adjunctul comandantului Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, lt. col. Constantin Lobodan.

Publicitate

Astăzi rata de incidenţă a cazurilor de Covid 19 a ajuns în Comăna la 12,38. Numărul de cazuri creşte foarte repede, dovadă şi faprul că ieri rata de incidenţă era de 8,57 la mia de locuitori.

Rata de incidenţă din Comăna este cea mai ridicară din judeţul Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes