Connect with us
Publicitate

Administrație

Drumul Județean 109, dintre Beclean și Ludișor, a fost reabilitat. Proiectul a costat peste 32 de milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

Un nou obiectiv de infrastructură rutieră finalizat de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri din bugetul propriu este proiectarea și execuția reabilitării Drumului Judeţean 109 Beclean – Luţa – Ludișor (km 0+000–9+084).

Procedurile de recepţie la terminarea lucrărilor s-au efectuat vineri, 14 iulie, în prezenţa ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, şi a administratorului public al judeţului, Daniel Gligoraş.

Membrii comisiei alcătuite din echipa de implementare a proiectului, reprezentanţii antreprenorului SC Diferit SRL şi ai proiectantului SC NV Construct SRL, alături de specialiştii care au asigurat supervizarea şi dirigenţia de şantier, precum şi reprezentanţii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii Braşov au semnat fără obiecţii Procesul-Verbal de Recepție. Valoarea totală a proiectului a fost de 32.300.591,03 lei.

DJ 109 asigură legătura satelor Luţa şi Ludişor-Voivodeni cu centrul comunei Beclean şi cu Drumul Naţional 1, iar refacerea sa a reprezentat o necesitate stringentă pentru locuitorii zonei. Implementarea obiectivului de investiții a fost sincronizată cu lucrările la reţeaua de canalizare realizate de Primăria Beclean pe tronsonul acestui drum.

Publicitate

Drumul judeţean DJ 109 este racordat la DN 1 (km 0+000), la ieșirea din localitatea Beclean și la DJ 103 F, în localitatea Voivodeni (km 9+097), realizându-se astfel conectarea acestor localități la rețeaua de drumuri naționale și județene.

„Modernizarea infrastructurii rutiere din Țara Făgărașului a fost o prioritate a mandatelor mele la conducerea Consiliului Județean Braşov și mă bucur că acum culegem roadele strădaniilor noastre. În ultimii ani am gestionat o adevărată infuzie de capital în infrastructură, un capital pe care l-am investit în reabilitarea drumurilor județene și aducerea lor la standardele actuale de circulație. Este vorba despre fonduri din bugetul propriu al județului Brașov, dar mai ales despre fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional și fonduri guvernamentale accesate în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2. Pe lângă drumul DJ 109 refăcut cu fonduri bugetul Consiliului Judeţean şi recepţionat astăzi, amintesc aici modernizarea Drumului de sub Munte DJ 104 A, DJ 105 C şi DJ 105 P, cu o lungime de 50 de kilometri, cel mai amplu obiectiv investiţional în reţeaua rutieră gestionată de CJ Braşov şi implementat în cadrul POR 2014-2020, modernizarea Drumului Judeţean 102 G Victoria – Viştisoara cu fonduri PNDL, dar şi refacerea alunecărilor de teren situate pe drumurile DJ 104 J Galați – Calbor – Boholţ şi DJ 105 Voila – Cincşor – Cincu – limită judeţ Sibiu”, a menţionat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea.

Todorică Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a precizat că investiţiile în proiectele de infrastructură rutieră vor continua, cu atât mai mult cu cât judeţul Braşov are finanţări asigurate în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” gestionat de Ministerul Dezvoltăţii, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru încă două tronsoane de drumuri judeţene din zona Făgăraş: Lotul 2 Făgăraş – Şoarş din DJ 104 D (km 1+960–12+045) şi Lotul 3 Şoarş – Bărcut din DJ 104 D (km 12+045–27+400).

„Ne propunem să îmbunătăţim starea drumurilor din toate zonele judeţului Braşov, să le aducem în zilele noastre din punctul de vedere al condiţiilor de circulaţie şi astfel să le asigurăm locuitorilor legături rutiere spre toate obiectivele de interes. Sunt convins că vom putea accesa în continuare fonduri europene pe axele care vor fi disponibile în exerciţiul financiar 2012-2027, dar şi fonduri guvernamentale cu ajutorul cărora să rezolvăm cât mai multe necesităţi ale comunităţilor locale din judeţul nostru”, a transmis preşedintele CJ Todorică Şerban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes