Connect with us
Publicitate

Administrație

Drumul dintre dintre Voila și Cincu, afectat de o alunecare de teren, va fi reabilitat cu peste 2,3 milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

A fost semnat contractul de execuție pentru proiectul de reabilitare a Drumului Județean 105, Voila – Cincșor – Cincu. Costul total este de 2.357.012,02 lei, iar firma care a câștigat licitația va avea la dispoziție patru luni pentru finalizarea lucrărilor. În plus, contractul prevede și o garanție de 84 de luni.

Intenţia Consiliului Judeţean Braşov este ca zona afectată de eroziunea solului, situată la kilometrul 9+400 pe drumul judeţean DJ 105 Voila – Cincşor – Cincu – limită judeţ Sibiu, să fie refăcută, astfel încât circulaţia rutieră să se poată realiza în condiţii de siguranţă.

Contractul prevede consolidarea cu piloţi foraţi a infrastructurii drumului şi lucrări la partea carosabilă, soluţiile prevăzute în proiect având ca scop punerea în siguranţă a versantului de deal şi reabilitarea părţii carosabile.

„Contractul de lucrări pe care îl semnăm acum va rezolva o problemă punctuată a acestui drum, însă pe termen mediu ne propunem să refacem întreaga lungime de 18,8 km a drumului judeţean 105 şi, totodată, să rezolvăm o cerinţă stringentă a locuitorilor din satele Cincşor şi Cincu privind devierea traficului din interiorul acestor localităţi. În prezent se lucrează la documentaţia DALI pentru reabilitarea DJ 105, care va cuprinde şi elemente de studiu de fezabilitate. Firma de proiectare a identificat pe teren o variantă de ocolire pentru Cincşor şi Cincu, practic, de retrasare a respectivului drum, astfel încât traficul greu, de tranzit, să fie eliminat şi să nu mai afecteze structura de rezistenţă a imobilelor săseşti specifice acestor localităţi. Astfel, ţinem cont de cerinţele cetăţenilor, dar şi de necesităţile pe care le avem de îndeplinit pentru asigurarea infrastructurii de acces în condiţii optime spre poligonul NATO de la Cincu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes