Connect with us
Publicitate

Eveniment

Droguri, arme şi tigări de contrabandă descoperite de DIICOT în Făgăraş

Publicat

pe

Polițiști Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu produse accizabile. Totodată, au fost demarate investigații, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și D.I.I.C.O.T., în urma descoperirii unei culturi de cannabis indor.

Publicitate

Astfel, la data de 4 decembrie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul Făgăraș, județul Brașov, într-un dosar penal privind contrabanda cu țigări.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi bărbați, în vârstă de 47 ani și 51 ani din municipiul Făgăraș, județul Brașov, ar fi desfășurat activități comerciale cu țigări provenite din contrabandă.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit, atât în interiorul locuințelor celor două persoane, cât și în autoturismele deținute de către acestea, aproximativ 17.560 de țigarete de diferite mărci, provenite din contrabandă, precum și aproximativ 6.700 de euro și 44.470 de lei.

Publicitate

Atât țigaretele provenite din contrabandă, cât și sumele de bani au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Într-una dintre locații, polițiștii au descoperit o arbaletă, fără a exista documente legale pentru deținerea acesteia. Aceasta a fost ridicată și predată Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, în vederea efectuării de cercetări și luării măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, la domiciliul bărbatului de 47 de ani, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis și instalații utilizate pentru dezvoltarea plantelor, fiind declinată astfel competența către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov.

Astfel, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S. T. Brașov, au ridicat 100 de fire mature cu influorescență, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, 150 de grame de fragmente vegetale, uscate, tip muguri, cu influorescență, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, alte 70 de răsaduri și instalații utilizate pentru cultivarea și creșterea plantelor indoor, cât și substanțele și nutrienții necesari creșterii acestora.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 decembrie 2020, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. A doua zi, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30 zile.

Publicitate

Ieri, 7 decembrie, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 47 de ani, urmând ca, astăzi, să fie prezentatinstanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în cauză de către polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov,sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, vânzarea, transportul, procurarea, deținerea, cumpărarea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliția Municipiului Făgăraș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes