Connect with us
Publicitate

Social

„Drepturi de autor pentru urși”. Este campania inedită lansată de Charlie Ottley și Agent Green pentru construirea unui sanctuar

Publicat

pe

Publicitate

Companiile din România, dar și din alte colțuri ale lumii sunt invitate să ajute la construirea unui sanctuar pentru urși printr-o campanie inedită. Realizatorul TV Charlie Ottley și ONG-ul Agent Green invită firmele care folosesc ursul pentru promovarea brandului să plătească drepturi de autor, adică bani cu care ar putea fi construită o rezervație pentru salvarea sălbăticiunilor.

Firme care vând de la bere, balsam de rufe sau îmbrăcăminte până la jucării, dulciuri sau sucuri și care folosesc cuvântul sau imaginea ursului în identitatea lor vizuală pot face donații în conturile Agent Green, bani care vor fi folosiți la salvarea urșilor din România.

Inițiatorii proiectului iau în calcul mai multe județe pentru amenajarea sanctuarului cum ar fi Brașov, Vrancea, Harghita, Mureș sau Covasna. Zona va trebui să cuprindă pădure mixtă din care sp nu lipsească fagul, o pajiște, o apă curgătoare, dar și o baltă unde animalele se pot scălda. Programul va urmări inclusiv reintroducerea în natură a exemplarelor care pot fi reabilitate.

„Încă de când am ajuns pentru prima dată în România, în 2010, am fost fascinat de natura sa și de fauna bogată de aici. Din păcate lucrurile nu merg bine pentru populațiile de urs brun, o creatură magnifică, periclitată. În mare parte noi, oamenii, suntem responsabili pentru problemele recente apărute din cauza apariției urșilor în mediul nostru – deoarece suntem atât de ocupați să-l punem la pământ pe al lor. Dacă le distrugem teritoriul, forțăm urșii să se apropie mai mult… și atunci îndrăznim să-i învinovățim tot pe ei. Drept urmare, dreptul la viață este focusul acestei campanii, în care ne adresăm în primul rând celor care poartă ursul în identitatea lor, precum nume sau logo-uri. Plătind dreptul către urs, plătim pentru durabilitatea mediului înconjurător, pentru viitorul nostru”, a declarat realizatorul TV, Charlie Ottley.

Publicitate

În primă fază, inițiatorii proiectului își doresc să salveze 50 de urși, iar pentru asta ar fi nevoie de 30 de hectare de teren. Pentru ca sanctuarul să devină operațional este nevoie de 10.000 de euro pentru fiecare urs salvat.

„Prin fondurile pe care le vom strânge din dreptul de autor pentru urși vrem să le cumpărăm animalelor, care altfel ar fi împușcate, dreptul la viață. O întreagă viață în demnitate într-un nou sanctuar în mediul lor natural pentru urșii pe care autoritățile au eșuat să îi ferească de pierderea habitatului și de apropierea fatală de oameni. Sau, după un timp, înapoi în natură dacă reabilitarea lor va mai fi posibilă”, a declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

În acest mod, Agent Green și Charlie Ottley își doresc să aducă în atenție faptul că în lipsa asigurării măsurilor de coexistență și co-adaptare, precum și a degradării habitatului, conflictul om-urs a atins cote fără precedent, o problemă din care va continua să profite doar vânătoarea de trofee. Iar parte din soluție pentru urșii habituați, considerați de acum obișnuiți cu omul și periculoși, sunt proiectele de educație și crearea unui sanctuar.

Companiile care vor să se implice în acest proiect pot să facă donații AICI

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes