Connect with us
Publicitate

Economic

DRDP Braşov va monta plase și panouri de protecție la Bâlea Lac, pe Transfăgărășan. Sunt stânci care stau să cadă peste şosea

Publicat

pe

Compania de Drumuri va monta sisteme de ancorare, plase de protecție și panouri de înaltă rezistență în zonele unde cad stânci pe DN 7 C -Transfăgărășan. Regionala de Drumuri și Poduri Brașov a lansat o licitație pentru punerea în siguranță a tronsoanelor periculoase dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în mai multe zone fiind risc iminent de căderi de pietre și stânci de mari dimensiuni. Recent, CNAIR prin DRDP București a scos la licitație un contract pentru montarea plaselor de protecție la Vidraru, în județul Argeș o altă zonă cu probleme din cauza căderilor de stânci.

Publicitate

Contractul DRDP Brașov are o valoare de aprox. 17 milioane de lei, include trei loturi, iar principalele măsuri pentru siguranța rutieră sunt montarea unor plase foarte rezistente din oțel, ancore speciale în blocurile de piatră și sisteme de retenție cu panouri de înaltă rezistență care să blocheze căderea stâncilor pe carosabil sau peste mașini. Potrivit caietului de sarcini lucrările vor dura 7 luni și se vor efectua, în general, fără întreruperea circulației : ,,În zona sectorului 3, kilometrii 132+590 – 132+890 (n.r. lângă Bâlea Lac) s-a produs un fenomen de tipul prăbușirii de material stâncos (rocă) fragmentele de stâncă desprinzându-se din taluz și căzând pe platforma drumului, afectând siguranța circulației. În urma prăbușirii acestor blocuri, profilul versantului a fost remodelat, nefavorabil pentru stabilitatea generală, întrucât pe versant au rămas numeroase alte blocuri de dimensiuni mari, în echilibru limită, gata să cadă pe platforma drumului. Lucrări propuse prin Proiectul Tehnic : sistem de ancorare cu plase din oțel de înaltă rezistență. Sisteme de retenție a blocurilor de piatră cu bariere flexibile pentru energii cinetice de impact cu 3000 kJ și 5000 kJ.” -Caiet de Sarcini asigurare versanți Bâlea Lac, Transfăgărășan.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes