Connect with us
Publicitate

Social

Dr Moldovan: Stop vieții sociale, pentru că efectiv ne batem joc. Uitați ce se întâmplă cu pelerinajele, cu mall-urile

Publicat

pe

Publicitate

Directoarea medicala a Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan, a declarat că este timpul că activitățile sociale, precum pelerinajele sau vizitele în marile centre comerciale, să fie oprite, pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

„Eu zic „Stop viață sociala”, pentru că efectiv ne batem joc – uitați ce se întâmplă acum cu pelerinajele, mall-uri – că încă să putem favoriza partea de industrie. La industrie propun niste masuri ferme de control și de respectare a regulilor de prevenție”, a declarat Andreea Moldovan pentru postul de televiziune Realitatea.

Doctorul Moldovan susține că, în scurt timp, spitalele din Romania vor fi depășite de numărul mare de cazuri.

„În momentul actual nu mai este o creștere matematica simpla a cazurilor, ci o creștere exponențială. Ne așteptam să avem schimbări mai rapide că acum, astfel încât, cu siguranță, într-un timp nu foarte lung, putem să ne așteptam că sistemul sanitar să nu mai facă fata la o capacitate cât de cât corecta de îngrijire a pacienților. Este o supraîncărcare a sistemului sanitar. O vedem cu toții. Nu mai avem locuri în spitale, nu mai avem locuri pentru pacienții care efectiv au nevoie de internare, de spitalizare și de tratament foarte conștiincios administrat”, a spus Moldovan.

Publicitate

Autoritățile au transmis miercuri, 4 noiembrie, un nou raport îngrijorător. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.651 de cazuri noi și 146 de decese. Numărul pacienților internați la AȚI este de 1.001. Capitala a înregistrat o incidenta de 4,24 la mia de locuitori.

În Romania, de la începutul pandemiei până în prezent, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Turcanu Ciprian

    5 noiembrie, 2020 at 5:47 am

    Nu fentam guvernul daca mergem la pelerinaje si malluri si scapam neamendati nerespectand regulile de protectie sanitara,ci ne fentam pe noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes