Connect with us
Publicitate

Social

Dr Moldovan: Stop vieții sociale, pentru că efectiv ne batem joc. Uitați ce se întâmplă cu pelerinajele, cu mall-urile

Redactia

Publicat

pe

Directoarea medicala a Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan, a declarat că este timpul că activitățile sociale, precum pelerinajele sau vizitele în marile centre comerciale, să fie oprite, pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Publicitate

„Eu zic „Stop viață sociala”, pentru că efectiv ne batem joc – uitați ce se întâmplă acum cu pelerinajele, mall-uri – că încă să putem favoriza partea de industrie. La industrie propun niste masuri ferme de control și de respectare a regulilor de prevenție”, a declarat Andreea Moldovan pentru postul de televiziune Realitatea.

Doctorul Moldovan susține că, în scurt timp, spitalele din Romania vor fi depășite de numărul mare de cazuri.

Publicitate

„În momentul actual nu mai este o creștere matematica simpla a cazurilor, ci o creștere exponențială. Ne așteptam să avem schimbări mai rapide că acum, astfel încât, cu siguranță, într-un timp nu foarte lung, putem să ne așteptam că sistemul sanitar să nu mai facă fata la o capacitate cât de cât corecta de îngrijire a pacienților. Este o supraîncărcare a sistemului sanitar. O vedem cu toții. Nu mai avem locuri în spitale, nu mai avem locuri pentru pacienții care efectiv au nevoie de internare, de spitalizare și de tratament foarte conștiincios administrat”, a spus Moldovan.

Autoritățile au transmis miercuri, 4 noiembrie, un nou raport îngrijorător. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.651 de cazuri noi și 146 de decese. Numărul pacienților internați la AȚI este de 1.001. Capitala a înregistrat o incidenta de 4,24 la mia de locuitori.

Publicitate

În Romania, de la începutul pandemiei până în prezent, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Turcanu Ciprian spune:

  Nu fentam guvernul daca mergem la pelerinaje si malluri si scapam neamendati nerespectand regulile de protectie sanitara,ci ne fentam pe noi.

 • Social

  Incidența scade la 1,65 în Brașov – Situația pe localități

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Incidența la nivel județean a ajuns la 1,34 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Joi, 6 mai, incidența la nivelul municipiului este de 1,65, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

  În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Homorod, și anume 3,02 la mie.

  Publicitate

  În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

  Publicitate
  Citește mai mult

  Social

  Taberele de vară pentru copii, în impas. Părinții sunt reticenți, din cauza pandemiei

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Taberele de vară pentru copii, în impas. Părinții sunt reticenți, din cauza pandemiei

  După un an cu multe provocări pentru copii, dascăli și părinți, organizatorii de tabere de vară vin cu oferte de nerefuzat, în speranța că vor avea doritori care să petreacă o săptămână de vacanță alături de ei. Dacă în alți ani, la ora aceasta, cu greu mai găseai un loc într-o tabără la mare sau la munte, pandemia de COVID a stricat planurile tuturor. Și asta deși organizatorii de tabere promit condiții foarte bune de cazare, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară, dar și distracție maximă pentru copii. „Restricțiile există și au existat și anul trecut, iar acestea au fost respectate. Adică: în mijlocul de transport și la obiectivele turistice s-a purtat mască, la activitățile sportive, respectiv cele educative, nu s-a purtat. Fiecare obiect utilizat la comun s-a dezinfectat, etc. Părinții completează un acord de participare precum și o declarație privind riscurile impuse de pandemie și asa mai departe”, a explicat Roxana Tincea, organizatorul Ropedami Camp, de la Moieciu. Anul trecut, tabăra Ropedami s-a bucurat de un foarte mare succes, astfel că organzizatorii speră să o poată organiza din nou, în luna august. „Condiția este să avem minim 12 copii, maxim 18, cât permite unitatea de cazare. Mai sunt lucruri pentru că deocamdată părinții sunt destul de reticenți aceste tipuri de activități”, a mai spus Roxana Tincea. 

  Publicitate

  Distracție maximă, cât e ziua de lungă!

  Sejurul durează cinci zile, timp în care copiii vor avea parte de activități diversificate, atât în natură, cât și în interior, dacă vremea nu permite ieșea în aer liber. Drumeții pe cărări de munte, trasee de cățărare, parc de aventură sau bălăceală la piscină sunt doar câteva dintre propunerile cu care vin organizatorii. „Din programul zilnic nu vor lipsi activitățile sportive cum sunt fotbal, gimnastică ritmică sau dansuri populare. Vom avea activități educative în natură, respectiv pictură sau științele naturii, însoțite de multe experinemte. De asemenea, nu vor lipsi jocurile de construcție și nici concursurile, seară de film, petrecere în pijamale. Ca o noutate, în acest an am introdus și învățarea unor noțiuni în limba engleză”, a mai explicat Roxana Tincea. La finalul sejurului, copiii primesc acasă toate obiectele confecționate în tabără, diplomă de participare, medalie și cadouri personalizate.

  Publicitate

  1500 de lei, în 5 rate

   “Tabăra este atât pentru fete, cât și pentru băieți, cu vârsta cuprinsă între 7 si 11 ani. În ceea ce privește camerele, în funcție de câți copii se înscriu, vor sta câte 2 sau 3 într-o camera, într-o pensiune de 3 stele”, a mai spus organizatorul. Prețul pentru 4 nopți de cazare cu 3 mese pe zi si două gustări este de 1500 de lei, sumă care se poate achita în 5 rate. În preț mai este inclus și transportul cu microbuzul din Brașov, precum și intrarea la obiectivele turistice care vor fi vizitate. 

  Nu sunt rezervări ferme

  Publicitate

  Părinții mai au variante de tabere la munte și pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov. Organizatorii oferă cazare în unități de trei stele cu mese incluse și activități specifice pentru zona de munte. Prețul variază între 1200 și 1500 de lei, în funcție de perioada aleasă și de condițiile oferite de unitatea de cazare, însă nici aici nu este sigur că sejururile se vor organiza „Noi organizăm tabere de câțiva ani. Am avut copii din toată țara, iar unii au revenit 2-3 ani la rând. Anul acesta a fost cum a fost, iar până la această oră nu avem rezervări ferme pentru o serie întreagă. Sperăm ca până la vară lucrurile să se mai așeze”, s-a plans administratorul unei pensiuni din Bușteni. 

  Reduceri pentru a atrage turiști

  Ca să atragă participanți în taberele lor, alți organizatori vin cu reduceri consistente. „Înscrie-te cu minim 2 prieteni până la 15 aprilie 2021 și beneficiați de 100 lei reducere fiecare!150 lei reducere/copil pentru grupurile organizate de minim 10 copii și gratuit pentru profesorii organizatori. 50 lei reducere suplimentar pentru frați. 50 lei reducere suplimentar pentru copiii participanți din taberele precedente, cu condiția să prezinte o recenzie scrisă”, se arată pe site-ul unei pensiuni din Straja, care organizează tabere pentru copii de mai bine de 9 ani. „Mă încântă foarte tare ideea de a trimite copilul în tabără pentru câteva zile. Copilul este angrenat în tot felul de activități pe care acasă nu le-ar putea face singur. În plus, după acest an școlar, îi prinde bine socializarea cu alți copii. Există totuși o nesiguranță din cauza situației actuale și probabil că anul acesta vom opta pentru un concediu în familie”, a spus Andreea Orban, mama unui băiețel de clasa a II-a.

  Publicitate
  Citește mai mult

  Social

  4.830 de cereri depuse în județul Brașov pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Școlile Gimnaziale nr. 11, 19 și 30 din Brașov, cele mai râvnite

  Redactia

  Publicat

  pe

  Publicitate

  4830 de cereri au fost depuse, în tot județul, pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, în anul școlar 2021-2022. Aceasta a fost prima etapă de depunere a cererilor, care a început în 29 martie și s-a încheiat în 28 aprilie.

  Locuri sunt suficiente pentru toți copiii care împlinesc vârsta pentru a merge la școală, dau asigurări reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Însă, ca în fiecare an, au fost unități școlare unde au fost mai multe cereri decât locurile disponibile, anunță Radio România Brașov FM.

  Publicitate

  „Primele 3 locuri sunt deținute de școlile Gimnaziale nr. 11, 19 și 30 din Municipiul Brașov. În conformitate cu prevederile legislative, Inspectoratul Școlar are obligația de a asigura locuri în unitățile școlare pentru cuprinderea tuturor copiilor ai căror părinți au domiciliul în circumscripția școlară. Pentru aceasta, Inspectoratul Școlar echilibrează planul de școlarizare, astfel încât toate cererile părinților, depuse la unitățile școlare de circumscripție, să fie soluționate favorabil”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

  Între 10 și 11 mai, comisia națională va procesa cererile de înscriere și va repartiza copiii în școlile de circumscripție.

  Publicitate

  Între 11 și 18 mai, în fiecare unitate școlară vor fi procesate cererile de înscriere din afara circumscripției, dar doar pe locurile rămase libere. În 19 mai, „comisia națională va procesa cererile , cu ajutorul aplicației informatice, și va repartiza la școala de circumscripție, copiii ai căror părinți au solicitat înscrierea la o anumită școală, alta decât cea de circumscripție, dar care nu au fost admiși, din lipsă de locuri, și care au exprimat, în această fază, opțiunea pentru școala de circumscripție”, a adăugat Valentin Bucur.

  A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare va fi în perioada 21 mai – 10 septembrie. La nivelul întregului județ, IȘJ-ul a aprobat 5344 de locuri în clasele pregătitoare.

  Sursa: Radio România Brașov FM

  Publicitate
  Citește mai mult
  Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >