Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Dr. Moldovan: „Este tragic că există încă oameni care pun în dubiu existenţa virusului”

Publicat

pe

O gravidă de 33 de ani din judeţul Alba a murit fiind infectată cu noul coronavirus, asta după ce în urmă cu o săptămână a murit şi mama acesteia, de asemenea infectată cu Covid-19. Tânăra gravidă ar fi contactat virusul de la fratele ei, recent întors din Spania.

Publicitate

Managerul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, dr. Andreea Moldovan, a comentat într-o intervenţie la postul de televiziune Digi 24 acest caz şi a tras încă un semnal de alarmă puternic pentru cei care încă mai cred că boala nu există.

„Să nu uităm că acest Covid este o boală cu o evoluţie imprevizibilă, a cărei convenţie este greu de stabilit de la început. Este tragic ceea ce se întâmplă şi este tragic deoarece cu toate aceste realităţi, există încă oameni care pun în dubiu existenţa virusului şi existenţa bolii.

Este atât de important să fim cu toţii atenţi la prezenţa acestui virus, la prezenţa semnelor de boală. La primele semne de boală deja să cerem ajutorul medicilor pentru că atunci şi atitudinea terapeutică poate să fie cea care să facă diferenţa.

Publicitate

Este tragic ceea ce se întâmplă în aceste momente cu această familie, nici nu mă pot gândi ce pot să simtă cei care au bolnavi, dar cred că este un alt semnal de alarmă disperat pentru responzabilizarea şi conştientizarea populaţiei. Infecţiile există, există cazuri severe, există cazuri cu deces”, a declarat dr. Moldovan.

Întrebată dacă femeile gravide ar putea intra în categoriile de risc în cazul infectării cu noul coronavirus, şefa de la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov a opinat că „practic există un risc mai mare în cazul pacienţilor imuno-deprimaţi, iar femeia însărcinată este prin definiţie un organism cu o imunitate mai scăzută decât persoanele obişnuite”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes