Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Dr. Moldovan: „Este îngrijorător că mulţi pacienţi au nevoie de ATI. Acolo probabil ne vom bloca”

Publicat

pe

Dr. Andreea Moldovan, managerul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, a avut o intervenţie telefonică în direct la postul de televiziune Digi24 în care a făcut o radiografie a situaţiei existente la Braşov în privinţa bolnavilor de Covid-19 şi, în acelaşi timp, un apel la responsabilitate atât din partea populaţiei, cât şi din partea factorilor de decizie.

Astfel, Andreea Moldovan a spus răspicat că „nu este intenţia nimănui de a produce panică, ci doar de a trage semnale de alarmă şi de a responsabiliza populaţia şi factorii de decizie. Cu siguranţă creşterea numărului de cazuri depistate pozitive se datorează şi testării pentru plecarea oamenilor în concediu. Pentru că este o anumită parte a populaţiei care a făcut astfel de teste, au devenit pozitive şi atunci numărul total este mai mare, printr-o depistare proactivă mai mare faţă de ce făceam în urmă cu 3-4 săptămâni când Grecia nu cerea astfel de teste”.

Medicul braşovean spune că problema reală şi stringentă se află la ATI pentru că „ceea ce de fapt îngrijorează este că numărul pacienţilor care au nevoie de terapie intensivă este în creştere, deoarece numărul paturilor de terapie intensivă destinate pacienţilor Covid-19 este deocamdată fix şi stabil. Pacienţii care ajung la ATI au un rulaj destul de încet pe paturile respective pentru că şi sejurul de obicei este prelungit şi atunci acolo este pentru noi marea problemă. Nu neapărat numărul mare de cazuri este o problemă pentru că sunt mulţi pacienţi asimptomatici, ci pentru faptul că există printre aceştia pacienţi care au nevoie de terapie intensivă, acolo probabil că ne vom bloca”.

Dr. Andreea Moldovan a încheiat prin a spune că la Braşov „din câte ştiu nu mai sunt locuri la ATI”, exemplificând chiar cu faptul că ieri noapte un pacient care avea nevoie de terapie intensivă a fost pus sub tratament la UPU de la Spitalul Judeţean Braşov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes