Connect with us
Publicitate

Administrație

Dr. Andreea Moldovan va fi numită secretar de stat pe probleme legate de pandemie

Publicat

pe

Potrivit surselor Libertatea, Andreea Moldovan, medic infecţionist director medical la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, urmează să preia funcţia de secretar de stat, pe probleme legate de pandemie.

Publicitate

Andreea Moldovan, prima persoană vaccinată împotriva SARS-CoV2 la Brașov

Dr. Andreea Moldovan, directoarea Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, este prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului din Brașov, în cadrul campaniei de vaccinare care a început în România și în celelalte țări ale Uniunii Europene, duminică, 27 decembrie 2020.

Moldovan a declarat că se simte perfect după vaccinare și a explicat la ce s-a referit anterior când a făcut metafora cu „parizerul” – „m-a necăjit reticența pe care o văd în rândul populației din România pentru că, din păcate, la baza acestei reticențe stau informații furnizate de persoane care nu au pregătire medicală, care nu se bazează pe studiile și pe datele științifice și medicale existente și care emit păreri care nu au substrat corect din punct de vedere științific”, a concluzionat medicul.

Publicitate

Moldovan a spus că toţi medicii se vor vaccina, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au trecut prin boală, chiar cu forme severe.

„Am bucuria că toţi colegii medici au decis să se vaccineze, având încredere în acest vaccin”, a spus ea.

Medicul spune că mai mult scepticism e în rândul personalului auxiliar, chiar dacă mulţi vor să se vaccineze.

„Cred că va conta foarte mult şi exemplul personal. Noi am făcut sesiuni de informare în spital în care am încercat să arătăm tipul de vaccin, modul cum acţionează, efectele secundare detectate până în prezent, la nivel mondial. Expresia pe care am folosit-o e că acest vaccin e ca un telefon smart faţă de vaccinurile pe care le foloseam până în prezent”, a spus medicul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes