Connect with us
Publicitate

Eveniment

Primele doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate la Brașov. Dr. Moldovan, după vaccin: „Am ajuns la limanul visat“

Publicat

pe

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, dr. Andreea Moldovan, este prima persoană din Braşov care s-a vaccinat anti-Covid, duminică, 27 decembrie, când în România a debutat, oficial, campania anti-Covid-19. Moldovan a caracterizat momentul ca „o ajungere la limanul visat”.

Publicitate

„Un moment istoric, o mare bucurie, o ajungere la limanul visat din luna martie de când am văzut adevărata anvergură a infecţiei cu SARS-CoV-2. Recunosc: îmi e teamă de aceasta boală parşivă şi imprevizibilaă şi nu neapărat pentru mine cât pentru cei dragi din jur, mici, medii şi mari, faţă de care am o responsabilitate. E o zi mare pentru colegii mei şi pentru mine. Va rămâne cu roşu în calendarul meu şi nu numai”, este mesajul medicului braşovean postat pe pagina sa de Facebook.

Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov a primit 100 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din cele 10.000 care au ajuns în ţară, urmând ca încă 100 de doze să ajungă peste 3 săptămâni pentru rapel. În cetatea de sub Tâmpa nu toţi medicii vor să se vaccineze. „Am avut surpriza ca o parte din personal să evite momentan vaccinarea, dar mai mult din cei care au avut deja boala. Dar marea majoritate ne vom vaccina, categoric”, a spus Andreea Moldovan pentru digi24.ro

Moldovan a spus că toţi medicii se vor vaccina, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au trecut prin boală, chiar cu forme severe.Dozele din prima tranşă vor fi alocate personalului medical din cele 10 unităţi medicale de fază I: Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov, Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti, Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, Spitalul ”Victor Babeş” din Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, Spitalul ”Nicolae Rustea” din Baia Mare, Spitalul de Urgenţă din Suceava şi Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara.

Publicitate

Foto: Facebook / Andreea Moldovan

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes