Connect with us
Publicitate

Social

Dr. Andreea Moldovan: „Numărul de îmbolnăviri va crește, pe principiului bulgărelui de zăpadă”

Publicat

pe

România a trecut pragul de 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. 10.260 de îmbolnăviri au fost înregistrare vinerea trecută. 1.056 pacienți sunt în stare gravă la terapie intensivă. Peste 80% din paturile destinate bolnavilor covid din secțiile ATI sunt ocupate, în condițiile în care sunt 1.056 pacienți în stare gravă și 1.250 de paturi. La fel de rău stau lucrurile și în rest: sunt peste 12.000 de români infectați internați, iar paturile pentru patologia covid din spitale totalizează 15.000.

Întrebat dacă în cazul supra-aglomerării spitalelor se are în vedere transferul în străinătate al unor pacienți cu COVID în stare gravă, președintele Klaus Iohannis a spus că a discutat această variantă cu ministrul Sănătății și că au fost inițiate „câteva contacte”, dar că speră să nu se ajungă acolo.

Andreea Moldovan, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, se așteaptă la o creștere și mai mare a îmbolnăvirilor și spune că restricțiile ce vor intra în vigoare de luni, ar fi trebuit să fie mult mai drastice.

Publicitate

Numărul de îmbolnăviri va crește, pe principiului bulgărelui de zăpadă

„Cele peste 10.000 de cazuri raportate reprezintă doar o parte din total, dacă am testa mai mult, numărul testelor pozitive ar fi cu mult mai mare”, spune doctorița Moldovan. „Din păcate, este de așteptat ca în perioada următoare numărul cazurilor să crească proporțional, aș spune chiar exponențial, după principiul acelui bulgăre de zăpadă, care odată ce se rostogolește, o ia în jos, din ce în ce mai mare. (…) Ceea ce vedem în prezent este o creștere a numărului de cazuri gave, pentru că și numărul total de cazuri, per ansamblu, este mai mare, ce vedem este o creștere a numărului de cazuri medii-severe la persoane tinere, care nu au alte comorbidități”.
Ea povestește că în continuare primește mesaje cum că virusul nu există sau că medicii fac raportări false și ale infectărilor, dar și ale deceselor: „E de ajuns să vezi odată un om care este în insuficiență respiratorie acută, care are acea sete de aer, pe care nu i-o poți stăpâni și ajuta sub nicio formă, ca să nu mai pui la îndoială existența acestei infecții” subliniază Andreea Moldovan.   

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes