Connect with us
Publicitate

Social

Dr. Andrea Neculau: „Ezitarea în privința vaccinării este firească. Nu este anormal să-ți fie teamă de ceva necunoscut”

Publicat

pe

Următoarele doze de vaccin antiCOVID-19 vor sosi la Braşov în data de 30 decembrie. Cel puţin aşa au anunţat autorităţile care spun că în opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului.

Publicitate

În România vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara, respectiv în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Vaccinarea populației generale începe, cel mai probabil în primăvară. Centrele pentru populație vor fi deschise doar după ce se închid centrele de vaccinare din spitale, unde este imunizat personalul medical. Amenajarea acestor centre începe din ianuarie, în județul Brașov.

După ce își face programarea, persoana va ști data și ora la care trebuie să se prezinte la centru. Aici va fi identificată, printr-un proces asemănător cu cel de la secțiile de votare, cu scanarea cărții de identitate.

Publicitate

Vaccinarea anti-COVID 19 poate avea efecte adverse

Vaccinarea anti Covid poate avea ca efecte adverse. Așa numitele efecte adverse „așteptate”, spun medicii, care subliniază că toate acestea pot fi semnalate autorităților. Dr. Andrea Neculau a detaliat efectele așteptate și unde pot fi raportate acestea:

,,Fiecare persoană care vine la vaccinare va fi informată cu privire la posibiliatea apariției efectelor adverse. Mă refer aici la durere la locul injecției, febră sau astenie. Aceste efecte adverse, atât timp cât se încadrează în limitele unui interval de 12-24 de ore sunt efecte adverse ce pot fi gestionate ușor. Dacă sunt efecte neobisnuite, atunci ele se pot raporta pe un site special al Agenției Naționale a Medicamentului”. Vaccinarea anti-Covid a populației începe, cel mai probabil, în primăvară, după ce vor fi încheiate etapele de imunizare a personalului medical și a persoanelor la risc.

Platforma pentru programarea online la vaccinare – disponibilă deja

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a. Pașii de înscriere sunt ușor de parcurs accesând site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.

Publicitate

„Ezitarea în privința vaccinării este firească. Nu este anormal să-ți fie teamă de ceva necunoscut”

Dr. Andrea Neculau a declarat într-o conferința de presă organizată duminică, 27 decembrier 2020, că reticența populației în ceea ce privește vaccinarea este normală, dar că, încrederea se va câștiga în timp.

„Am încredere că personalul medical a înțeles importanța vaccinării, a înțeles că este un proces sigur. În ceea ce privește populația generală, ezitarea în privința vaccinării este firească. Nu este anormal să-ți fie teamă de ceva necunoscut. Dar noi suntem aici pentru a crea această încredere, ea se construiește. Este evident progresul, este evidentă speranța pe care o avem de a stăvili acest proces epidemic și prin vaccinare vom reuși”, a afirmat dr. Andrea Neculau.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes