Connect with us
Publicitate

Eveniment

DOCUMENT / În judeţul Braşov sunt 55 de paturi ATI Covid

Publicat

pe

Planul Național de Reziliență față de recrudescența COVID-19 prevede 1.522 de paturi ATI în toată țara, dintre acestea 55 sunt la Braşov. Potrivit datelor publicate marți de Ministerul Sănătății, inspectorii sanitari verifică începând de astăzi că acestea există fizic.

„Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectorii sanitari de stat din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 din secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ”, anunță Ministerul Sănătății în comunicat.

La cererea ministrului interimar al Sănătății, pe pagina de web a Ministerului Sănătății www.ms.ro a fost publicat Planul național de reziliență la recrudescența COVID-19 care este întocmit și asumat la nivelul fiecărui județ de către managementul direcțiilor de sănătate publică și a unităților sanitare cu paturi.

Potrivit planului, la nivel național sunt prevăzute 1.522 de paturi ATI Covid, cele mai multe fiind în București – 308, Cluj – 82, Mureș – 79, Iași – 77. Timiș – 71.

Publicitate

La Braşov sunt 55 de paturi ATI Covid: Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov – 28, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov – 5, Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure Făgăraș – 4, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov (TI) – 10, Spitalul Militar de Urgență Regina Maria Brașov – 5, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Brașov – 3.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes