Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Două şaguniste au fost admise la Universitatea Oxford

Publicitate

Publicat

pe

Șaguniștii au motive de mândrie. Două eleve de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” au fost admise la Universitatea Oxford unde vor studia ingineria și informatica. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

Publicitate

„Vești bune la reînceperea cursurilor pentru școala noastră! A devenit deja o tradiție ca începutul semestrului al doilea să aducă splendide realizări șaguniștilor din anul terminal, admiși deja la mari universități ale lumii. De această dată, seria reușitelor, pe care ne-o dorim cât mai consistentă, a început cu două fete inteligente și puternice, Ana-Maria Pelin și Mara Pîndaru din XII A, care ne-au facut mândri, fiind admise la Universitatea Oxford, unde vor urma Ingineria și Informatica. Felicitări și succes la Bac!”, se precizează în postarea de pe Facebook.

Atât Ana-Maria Pelin, cât şi Mara Pîndaru au obţinut numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale la care au participat de-a lungul anilor.

În primăvara lui 2020, Ana-Maria Pelin a ocupat împreună cu doi colegi locul I la NASA Space Settlement Contest, competiţie sponsorizata de National Space Society.

Publicitate

Şi colega ei Mara Pîndaru a obţinut locul III la aceeaşi competiţie internaţională în primăvara lui 2016, când era elevă în clasa a VII-a.

NASA Space Settlement Contest este un concurs internaţional anual de proiecte de aşezări umane preconizate a se construi în spaţiul cosmic.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes