Connect with us
Publicitate

Social

Două focare de rujeolă în Brașov: „În Săcele vorbim de aproximativ 250 de persoane. Vorbim și de o lipsă a educației sanitare”

Publicat

pe

Aproape 800 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână la nivel național, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, iar un băiețel în vârstă de un an și jumătate din Constanța a decedat, deși a fost vaccinat cu prima doză la vârsta de un an.

Județul Brașov ocupă locul întâi la numărul de îmbolnăviri, cu peste 2.000 de cazuri și cea mai mare incidență, circa 370 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Urmează în clasament, după incidență, județele Alba, Mureș și Covasna cu 250-230 de cazuri la suta de mii de locuitori.

În Brașov există, la această dată, două focare de rujeolă cu sute de bolnavi, în timp ce acoperirea vaccinală este extrem de scăzută.

Publicitate

„În acest moment, avem două focare de rujeolă în județul Brașov, în localitățile Săcele și Ucea. În Săcele, vorbim de aproximativ 250 de persoane iar în comuna Ucea de 30 de persoane. Sunt persoane cu vârste cuprinse între 3 luni și 46 de ani, majoritatea copii, dar sunt persoane nevaccinate în proporție de 90%. În principiu, este vorba de comunități defavorizate. Deși se fac periodic campanii de vaccinare, există o reticență la vaccin. Vorbim, de asemenea, și de o lipsă a educației sanitare în aceste zone. În anul 2023., acoperirea vaccinală în județul Brașov a fost de doar 56%”, precizează pentru Radio Târgu Mureş purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Brașov, Diana Pop Goșman.

Potrivit INSP, de la începutul perioadei de raportare, 1 ianuarie 2023, s-au înregistrat peste 17.000 de cazuri de rujeolă în România și 17 decese, dintre care patru în Brașov.:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes