Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Două două zile de răbdare, cu picioarele aproape degerate și moralul la pământ, un ranger din Piatra Craiului a reuşit să surprindă în fotografii un râs

Publicitate

Publicat

pe

După o pândă de două zile un ranger la Parcului Naţional Piatra Craiului a reuşit să surprindă în fotografii un râs. Este de notorietate faptul că râsul este un animal foarte retras iar astfel de fotografii sunt rarisime.

Publicitate

„Râs (Lynx)

După o pândă de 2 zile consecutive a câte 12 ore (06-18) cu picioarele aproape degerate și moralul la pământ, apare el ca o minune ce este…

O iau ca pe o mulţumire a naturii pentru ceea ce am făcut şi pentru ceea ce o să fac în continuare pentru ea.”, a scris Remus Cucu pe Facebook în postarea la care a alăturat şi fotografia cu râsul.

Publicitate

Potrivit specialiştilor, Romania are una dintre cele mai mari populaţii de râs din Europa.

Râsul este cea mai mare felina din Europa, atingând greutatea de pana la 40 de kilograme şi o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Populaţia de râs din Romania a crescut puternic în ultimul secol, în prezent specialiştii în cinegetica estimează o populaţie de aproximativ 2.600 de exemplare la nivelul întregii ţări.

Sursa foto: Facebook/Remus Cucu

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes