Connect with us
Publicitate

Turism

Două dintre cele mai frumoase castele din Europa se află în România. Castelul Corvinilor și Castelul Bran, incluse în top 17 atracții turistice de pe bătrânul continent

Publicat

pe

Palatele pline de farmec din România, încărcate de istorie, i-au convins pe specialiștii site-ului europeanbestdestinations.com să includă două obiective turistice importante din țara noastră într-un clasament al celor mai frumoase castele din Europa. Astfel, turiștii de pe bătrânul continent au votat locurile preferate, iar în top 17 au fost incluse și Castelul Corvinilor, din Hunedoara și Castelul Bran.

Publicitate

Castelul Corvinilor se clasează pe poziția a 12-a în clasamentul întocmit de turiști. Această fostă cetate medievală a Hunedoarei a devenit unul dintre cele mai spectaculoase monumente de arhitectură gotică din România. Acesta a fost ridicat în secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara, pe o stâncă la poalele căreia curge pârâul Zlaști. Frumusețea castelului atrage anual sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Pe locul 15 în clasamentul Best European Destinations se află Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Clădirea a fost ridicată în urmă cu peste 600 de ani și a fost cunoscută inițial drept o fortăreață a cavalerilor teutoni. Între anii 1920 – 1927, castelul a fost restaurat și a devenit reședință regală și unul dintre locurile preferate ale Reginei Maria.

Motivul pentru care a devenit atât de cunoscut și vizitat este legat de legenda contelui Dracula. Bram Stoker, celebrul scriitor irlandez a fost cel care a scris despre castelul Bran în romanul „Dracula”, care a devenit cunoscută în toată lumea. Mitul contelui atrage sute de mii de turiști anual.

Publicitate

Pe primul loc în clasamentul Best European Destinations se află Palatul Pena, din Portugalia. Topul este completat de castele din Spania, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Franța, Scoția și Austria.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Apostolescu Cezar

  5 octombrie, 2022 at 8:24 am

  Nu știu cine sunt ^specialistii^ site-ului cu pricina….Dar este clar ca nu știu despre ce vorbesc! Cred ca nici unul NU a vizitat castelul Corvinilor…ca nici unul nu a vizitat castele din Franța, Anglia, Scoția ,Germania….
  Mesajul subliminal este ^nu va mai duceți în alta parte ca..Avem și noi^ !
  Iar voi cei care publicați asemenea ^stiri^ câte castele a-ti vizitat ?
  A-ți fost la Huniazi ? Dar la Peles…? Ca sa nu mai întreb de alte tari …
  Stați la birou și …

 2. Alexandru

  7 octombrie, 2022 at 9:06 am

  Probabil că cei care au promovat acest ,,articol,, fac parte din ,,propaganda PCR,, este o RUINĂ,nimeni nu pune mâna pe o lopată să strângă moloz și gunoaie aruncate peste tot,toate colțurile sunt pline de ,,soldăței,,….zidurile la ploi curg ,cărămizile din ziduri dispar una câte una…..VOI MINCINOȘILOR ,,PROMOVAȚI FRUMUSEȚILE,, țării?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes