Connect with us
Publicitate

Social

Două defibrilatoare vor fi montate în centrul Braşovului. Pot fi folosite oricând pentru salvarea unei vieţi

Publicat

pe

Publicitate

Două defibrilatoare vor fi amplasate, începând de mâine, 21 decembrie, în centrul Braşovului. Cele două dispozitive pot ajuta oricând, în situaţii critice, atunci când unui om i se opreşte inima. Unul dintre ele va fi montat în Piaţa Sfatului, iar cel de-al doilea în Livada Poştei, două zone unde oamenii petrec mult timp şi care sunt tranzitate intens atât de braşoveni cât şi de turişti.  

„În cadrul aceluiași eveniment, avem bucuria de a-l întâmpina pe dr. Andrei Costea, medic UPU SMURD din cadrul Caravanei cu Medici, care va susține un curs demonstrativ de prim ajutor. Totodată, și în școlile brașovene se vor organiza ore de resuscitare şi inițiere în utilizarea defibrilatorului.”, transmite Caravana de Medici, filiala Braşov.

Defibrilatorul Extern Automat este un dispozitiv portabil care detectează în mod automat aritmiile cardiace amenințătoare de viață, fiind capabil să le trateze prin administrarea de șoc electric, permițând inimii să restabilească un ritm eficient. Locul în care se poate găsi un defibrilator este marcat cu un semn universal DEA, iar utilizarea sa nu provoacă dificultăți.

Evenimentul face parte din proiectul „O secundă pentru viață” şi este organizat de Caravana de Medici, filiala Braşov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes