Connect with us
Publicitate

Eveniment

Două cutremure s-au produs în Prahova și Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine au avut seismele

Publicat

pe

România s-a zguduit, din nou, în noaptea de joi spre vineri. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat producerea a două seisme la un interval de aproape trei ore. Ambele cutremure au fost de intensitate mică, dar s-au produs în zone diferite din țară.

Primul cutremur s-a înregistrat la ora 01:03, în Muntenia, Prahova, s-a produs la o adâncime de 18 kilometri și a avut magnitudinea de 2.7. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 33km E de Ploiești, 46km SV de Buzău, 52km NE de București, 76km E de Târgoviște, 81km NV de Slobozia.

Al doilea seism s-a produs la o adâncime de 117 kilometri, la ora 04:21, în zona seismică Vrancea. Cutremurul cu magnitudinea 2,6 s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 26km V de Focșani, 65km N de Buzău, 83km SV de Bârlad, 83km E de Sfântu-Gheorghe, 91km S de Bacău, 97km E de Brașov, 99km V de Galați.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi înainte a avut loc în aceeaşi zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes