Connect with us
Publicitate

Eveniment

Două cutremure au zguduit România, în această dimineață. Unul dintre ele a avut o magnitudine de peste 4 pe Richter și a fost resimțit la 60 de kilometri de Brașov

Publicat

pe

Două cutremure importante au fost înregistrate, în urmă cu câteva ore, în România. Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat a anunțat că noaptea trecută, la ora 1:45, un seism cu magnitudinea 4,2 s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, la o adâncime de 131,5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 52km NV de Buzău, 60km E de Brașov, 61km SE de Sfântu-Gheorghe, 63km NE de Ploiești, 70km V de Focșani, 91km NE de Târgoviște.

Spre dimineață, seismologii au înregistrat o nouă mișcare tectonică. La ora 5:34 s-a produs un nou cutremur. De această dată a fost vorba despre un seism slab, cu magnitudine 2,7, care s-a produs în zona Dobrogea, Tulcea, la o adâncime de 1,5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km SE de Brăila, 44km V de Tulcea, 50km S de Galați, 57km SV de Izmayil, 88km NE de Slobozia, 98km N de Constanța.

Publicitate

Ieri dimineață, la ora 8:26, un alt cutremur cu magnitudine 4,2 a fost resimțit în România, dar tot mai multe seisme au fost înregistrate în ultimele zile.

Sâmbătă a fost înregistrată o mișcare tectonică intensă, în zona Vrancea. Pe 17 iunie a avut loc un cutremur de 4,3 pe scara Richter, care s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri și s-a resimțit și în apropiere de Brașov.

Cu șase zile înainte a fost înregistrat un alt seism cu magnitudinea 3,2, în zona Vrancea. Cel mai puternic cutremur din România în 2023 a avut loc în Gorj, pe 14 februarie, și a avut magnitudinea de 5,7 grade. Cu o zi înainte, aceeași zonă a fost zguduită de un alt seism, de 5,2 grade pe scara Richter.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes