Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Două anchete la Liceul Teoretic Azuga, după ce mai mulți elevi au reclamat că o profesoară i-a lăsat corigenți intenționat și nu au putut susține Evaluarea Națională

Publicat

pe

Publicitate

Conducerea Liceului Teoretic Azuga, din județul Prahova, unde mai mulți elevi s-au plâns că o profesoară de matematică i-a lăsat corigenți intenționat, și nu au putut susține Evaluarea Națională, a deschis o anchetă în acest caz pentru a verifica acuzațiile, la 2 săptămâni de când părinții au semnalat situația. Directoarea liceului, Narciza Mincu a confirmat pentru Edupedu.ro că sesizări similare au mai fost făcute pe numele profesoarei de matematică și în urmă cu 10 ani. La rândul său, și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova a deschis o anchetă, dar care vizează managementul defectuos al conducerii liceului, relatează Edupedu.ro.

  • De precizat: termenul limită pentru finalizarea anchetei conducerii liceului este 19 iulie, iar elevii pot susține corigențele până pe 14 iulie. Însă, chiar dacă elevii trec corigența la matematică, ei nu pot participa la prima repartizare computerizată pentru admiterea la liceu, pentru că nu au avut posibilitatea să dea Evaluarea Națională fiind cu situația neîncheiată.
  • Edupedu.ro a încercat să o contacteze pe profesoara de matematică, dar nu a răspunsul apelurilor.

Mai mulți părinți au depus o sesizare ce cuprindea o petiție semnată de sute de elevi, printre care și foști elevi, în care o acuză pe o profesoară de matematică de faptul că i-a lăsat corigenți intenționat, deși au avut note bune la începutul anului școlar.

Concret, 12 elevi dintr-o clasă de a VIII-a de la Liceul Teoretic din Azuga nu au putut să susțină Evaluarea Națională pentru că au rămas corigenți (n. red. Elevii care au corigențe sau sunt repetenți nu pot susține Evaluarea Națională, dar pot intra abia în etapa a doua a repartizării computerizate la liceu, când sunt mult mai puține locuri disponibile și scad șansele unui loc la un liceu de top).

Părinții o mai acuză pe profesoară că le-a dat note mici elevilor dacă nu făceau meditații cu ea. Directoarea Liceului Teoretic Azuga, Narciza Mincu, a confirmat pentru Edupedu.ro că o comisie a școlii verifică aceste sesizări.

Publicitate

“Verificăm acuzațiile de bullying care se exercită asupra copiilor de către doamna profesoară de matematică și dacă elevii primeau note mici dacă nu ar fi făcut meditații cu ea. Comisia va cerceta și va vedea dacă ceea ce afirmă părinții se infirmă sau se adeverește”, spune directoarea Liceului Teoretic Azuga, Narciza Mincu.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes